Sport

Почеле додатне квалификације за Евролигу

БЕОГРАД - Послије првих мечева у квалификацијама за пласман у кошаркашку Евролигу не може се наслутити које екипе ће наставити такмичење.


Кошаркаши летонског Вентспилса савладали су Бенетон из Тревиза резултатом 78:73, белгијски шампион Шарлроа побиједио је на свом терену француски Орлеан 55:53, Ле Ман улази у реванш са пола коша предности против берлинске Албе, док је у грчком дуелу Арис био бољи од Марусија са 69:67.

Реванш мечеви на програму су у петак, четири тима пролазе у другу рунду квалификација, а два најбоља тима пласираће се у групну фазу Евролиге. У другом, последњем колу квалификација 6. и 9. октобра састаће се побједници дуела А и Б, односно Ц и Д.

Ко буде бољи у два меча, рачунајући кош разлику, попуниће упражњена мјеста у групама Б (у којој је Партизан) и Д, прве фазе Евролиге.

Кошаркаши Вентспилса су пет минута имали 13 поена предности, али су у финишу прокоцкали то вођство. Најефикаснији у побједничком тиму био је Ерон Петвеј са 20 поена, 17 скокова и три блокаде. И белгијски Шарлроа је испустио сигурно вођство које би му практично обезбиједило другу рунду квалификација.

Џери Џонсон постигао је десет поена за Шарлроа, а Остин Николс 14 за Французе, од чега већину у последњој четвртини.

Тројком Никоса Хаџивретаса уз звук сирене, Арис је у Солуну успио да добије грчки дуел са атинским Марусијем - 69:67. Алба је у финишу дуела у Ле Ману водила са 59:53, али је домаћи тим серијом 7:0 повратио предност (60:59).

Резултати:

(А) Шарлроа (Белгија) - Орлеан (Француска) 55:53

(Б) Вентспилс (Летонија) - Бенетон (Италија) 78:73

(Ц) Ле Ман (Француска) - Алба (Њемачка) 61:60

(Д) Арис (Грчка) - Маруси (Грчка) 69:67

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog