Sport

Одбојкашице Србије се опростиле од полуфинала

КАТОВИЦЕ - Одбојкашице Србије изгубиле су данас у 2. колу друге рунде ЕП у Пољској од Немачке са 3:2, по сетовима, 25:9, 23:25, 25:27, 25:17 и 15:8 након чега су остале без пласмана у полуфинале, и могућности да бране сребрену медаљу освојену на прошлом ЕП.


Шта се то догодило током једног дана паузе између наступа у две групе нико не зна, јер од екипе која је у првом делу првенства "чистила" са терена противнице, Србија је у овој фази постала сасвим просјечна репрезентација.

У првом сету Њемице су буквално обешчастиле Србију, дозволивши јој да освоји само 9 поена. Иако се чинило да ће даље лако доћи до повједе, Српкиње су се дигле и освојиле други сет након велике борбе, са 25:23.

У трећем сету Њемача је имала и 6 поена предности, које је Србија достигла. У финишу је, међутим, изгубила поен који се чинио пресудан, испуцавши лопту у аут, и Њемачка је водила са 24:21. Јелена Николић тада спашава изгубљен поен, након чега Србија сјајном и борбеном игром долази до 24:24, а затим и побједе у том сету.

Ипак, у последња два сета Србија доживљава невероватан пад игре проузрокован очајним пријемом и Њемице без већих проблема завршавају меч.

Њемачка се овом побједом пласирала у полуфинале, док ће наше одбојкашице у последњем мечу групе играти са Италијом, најтежим противником у групи, али та утакмица неће имати никакав резултатски значај.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li već sada znate za koju političku partiju ili pojedinca ćete glasati na predstojećim lokalnim izborima?

Rezultati ankete
Blog