Sport

УЕФА суди Партизану поводом убиства Татона

БЕОГРАД - Дисциплинска комисија УЕФА у уторак, 6. октобра засједа због случаја убиства Бриса Татона, а могућа је и суспензија Фудбалског клуба "Партизан".


Послије смрти Татона, који је брутално претучен у центру Београда уочи утакмице "Тулуз" - "Партизан", ФИФА, а посебно УЕФА, траже да се починиоци овог гнусног чина, као и њихови помагачи, најоштрије казне.

Секретар Дисциплинске комисије УЕФА Петер Лимахер рекао је да ће на првом састанку, у уторак, европска фудбалска федерација донијети одлуку која ће и те како погодити "Партизан".

Сви сматрају да новчане казне више нису дјелотворне, па ће убудуће клубови бити искључивани из европских такмичења на одређено вријеме.

У УЕФА већ имају обимну документацију, а обавијештени су и да чак неке политичке вође и поједине националистичке групе имају свој удио у подстрекивању навијача.

Београдска штампа пише да ће државни тужилац Србије Слободан Радовановић поднијети иницијативу Уставном суду за забрану великих навијачких група фудбалских клубова "Црвене звезде", "Партизана" и "Рада".

Он ће захтијевати и да им буде изречена забрана организованог одласка на утакмице у дужем временском периоду.

Извор тврди да је Радовановић затражио од МУП обимну документацију о вођама навијачких група "Делије", "Гробари" и "Јунајтед форс".

Извор додаје да се из МУП-ових података види да вође ових група углавном имају обимне кривичне досијее.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li već sada znate za koju političku partiju ili pojedinca ćete glasati na predstojećim lokalnim izborima?

Rezultati ankete
Blog