Sport

УЕФА суди Партизану поводом убиства Татона

БЕОГРАД - Дисциплинска комисија УЕФА у уторак, 6. октобра засједа због случаја убиства Бриса Татона, а могућа је и суспензија Фудбалског клуба "Партизан".


Послије смрти Татона, који је брутално претучен у центру Београда уочи утакмице "Тулуз" - "Партизан", ФИФА, а посебно УЕФА, траже да се починиоци овог гнусног чина, као и њихови помагачи, најоштрије казне.

Секретар Дисциплинске комисије УЕФА Петер Лимахер рекао је да ће на првом састанку, у уторак, европска фудбалска федерација донијети одлуку која ће и те како погодити "Партизан".

Сви сматрају да новчане казне више нису дјелотворне, па ће убудуће клубови бити искључивани из европских такмичења на одређено вријеме.

У УЕФА већ имају обимну документацију, а обавијештени су и да чак неке политичке вође и поједине националистичке групе имају свој удио у подстрекивању навијача.

Београдска штампа пише да ће државни тужилац Србије Слободан Радовановић поднијети иницијативу Уставном суду за забрану великих навијачких група фудбалских клубова "Црвене звезде", "Партизана" и "Рада".

Он ће захтијевати и да им буде изречена забрана организованог одласка на утакмице у дужем временском периоду.

Извор тврди да је Радовановић затражио од МУП обимну документацију о вођама навијачких група "Делије", "Гробари" и "Јунајтед форс".

Извор додаје да се из МУП-ових података види да вође ових група углавном имају обимне кривичне досијее.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog