Sport

Партизан се избламирао у Украјини

ДОЊЕЦК - Фудбалери Партизана поражени су у 2. колу Групе Ј Лиге Европе од украјинског Шахтјора са 4:1. Црно-бели су послије овог пораза и даље последњи у групи без иједног освојеног бода.


Црно-бели су меч отворили опрезно и без превеликог респректа према противнику, користећи пуно празног простора на средини терена приликом контри, па је то било њихово најјаче али и једино оружје у првом полувремену. Ништа није указивало на то да ће услиједити депримирајуће издање јединог српског представника у Европи.

Прву полу-прилику Партизан је имао у 12. минуту када је Ломић послије продора по лијевој страни центрирао Дијари коме је са главе лопту скинуо голман Пјатов. Шахтјор је највише нападао преко Дарија Срне, чији су центаршутеви, пасови па и директни шутеви (лоб у 18.минуту) били најопаснији по гол црно-белих.

Од 20. минута, Украјинци су толико притисли Партизан да наши играчи неколико минута готово и да нису пипнули лопту. Један такав притисак Шахтјора уродио је плодом у 24. минуту када је Фернандињо са лијеве стране, код шеснаестерца црно-белих, упутио оштар ударац у правцу последње линије Партизана, у којој је најслабије реаговао Ломић, гурнувши лопту у сопствену мрежу.

Мореира је послије примљеног гола покушао да соло продором и каснијим шутем и Пјатова више охрабри своју одбрану, али му се та жеља није испунила, будући да је задњи ред и у наредних неколико минута толико гријешио да је било право чудо што је било само 1:0 за Украјинце.

Партизан се притиска домаћих ослободио тек око 35. минута када Дијара шутира а голман Шахтјора једва одбија лопту у корнер. Партизан је други пут крајње јефтино капитулирао у 38. минуту. Шахтјор је за тили час створио вишак играча на противничкој половини и када су Фернандињо и Илсињо избацили из игре Крстајића, Гавранчића и на крају Петровића, није им било тешко да лопту додају Луизу Адријану који је лагано пласира у супротну страну Радосављевићевог гола. Фејсин добар ударац право у Пјатова окончао је прво полувријеме.

Друго полувријеме, стара прича. Партизан као да креће на све или ништа, али њихов поход послије само девет минута бива осујећен новим примљеним голом. Шахтјорови играчи добацивали су се око шеснаестерца Партизана као на пољани а онда је Жадсон поткопао лопту и искусно лобовао потпуно непотребно истрчалог Радосављевића за 3:0.

Треба рећи и да је голман Партизана, колико год имао трему због дебија на европској сцени у том периоду спријечио још бар три сигурна поготка за Шахтјор. Стевановић је у игру убацио Клеа, касније и Томића али они нису били у стању да зауставе надолазећу катастрофу.

Очајна одбрана Партизана још једном је пала у 67. минуту, када је Ракицки изненада дошао у прилику и повисио на 4:0. Партизан је пробао да преко Мореире три минута касније ублажи пораз али је Португалац био у мртвом углу па је Пјатов скренуо лопту у корнер.

Црно-бели су ипак успјели да у финишу меча смање на 4:1 и то захваљујући Стевановићевим дриблинзима на десној страни шеснаестерца Шахтјора и изузетној спретности Љајића који је повратну лопту шпицом угурао у мрежу.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog