Sport

Ђоковић освојио Пекинг

ПЕКИНГ - Српски тенисер Новак Ђоковић побиједио је у финалу турнира у Пекингу хрватског играча Марина Чилића са 2:0, по сетовима 6:2, 7:6 (7:4) и освојио трећу титулу у овој години.


Ђоковић, који је био постављен за другог носиоца на турниру, дошао је и до нових 200 АТП бодова и чека од 500.000 долара.

Српском тенисеру то је четврта побједа у дуелима са Чилићем, који до сада ни једном није тријумфовао у међусобним сусретима.

Почетак првог сета протекао је у изједначеној игри, у којој су обојица тенисера освојила по два гема на свој сервис. Услиједио је прекид због кише, који је трајао готово сат и по, а како се касније испоставило, више је пријао Ђоковићу.

По повратку на терен српски тенисер је освојио гем на свој сервис, а затим направио брејк за предност од 4:2. Уследио је још један гем са сигурним сервисом Ђоковића, који је затим сет завршио другим брејком.

Хрватски тенисер је већ у првом гему другог сета направио брејк, а након тогао повео и са 2:0. Ђоковић је узвратио брејком у шестом гему, а потом дошао и до вођства од 4:3.

Чилић није клонуо духом и веома брзо, у деветом гему поново је одузео сервис Ђоковићу и вратио резултат у своју корист (5:4). Српски играч одмах је одговорио брејком, али је у 11. гему Чилић поново одузео сервис Ђоковићу и сачувао предност (6:5).

Серију брејкова наставио је Ђоковић у следећем гему, када је Чилић направио дуплу сервис грешку и дозволио српском тенисеру да изједначи на 6:6 и дође до тај-брејка.

У одлучујућем периоду меча није било брејка све до шестог поена, када је Ђоковић повео са 4:2, а потом и са 5:2. Чилић је смањио на 6:4, али је то било све што је успио да учини до краја.

АТП турнир у Пекингу игран је за укупни наградни фонд од 3.337.000 долара.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog