Sport

Бањолучки баскеташи иду на незванично свјетско првенство

БАЊА ЛУКА - Предсједник Владе Републике Српске, Милорад Додик, и министар за породицу, омладину и спорт, Проко Драгосављевић, данас су у Бањој Луци разговарали са представницима СОД "Баскет бам" и члановима кошаркашког тима "Бања Лука" који ће у категорији сениора представљати РС на незваничном Свјетском првенству у уличној кошарци - "стрит болу" у Хонг Конгу и Шангају.


Незванично Свјетско првенство биће одржано од 15. новембра, саопштено је из Бироа Владе РС за односе са јавношћу.

Премијер Додик је честитао кошаркашкој екипи "Бања Лука" на оствареном пласману за учешће на незваничном Свјетском првенству у "стрит болу" и пожелио им да остваре добре резултате у Хонг Конгу.

Представници СОД "Баскет бам" и чланови кошаркашког тима "Бања Лука" упознали су премијера Додика да су након постигнутих резултата и након контроле званичних представника Свјетске асоцијације за "стрит бол" добили званичан позив од организатора - Француске кошаркашке федерације, да шампионска екипа са овогодишњег такмичења у "стрит болу" у Бања Луци, учествује на незваничном Свјетском првенству у Хонг Конгу и Шангају.

"Стрит бол" тим "Бања Лука" који је на званичном сајту првенства најављен као представник РС, наступиће у саставу Даворин Вучковић, Жарко Милаковић, Милош Галић и тренер екипе Горан Шућур. Бањолучани су тријумфовала на овогодишњем "стреетбаллу" у граду на Врбасу, а у Шангају ће поред њих учествовати још седам екипа из СAД, Бразила, Сенегала, Кине, Aустралије, Русије и Француске.

Позив екипи из Републике Српске стигао је пошто је тим из Шпаније отказао своје учешће. Представник агенције "Баскет бам", која је организатор турнира уличне кошарке у Бањој Луци, Мирослав Дојчиновић нагласио је да је велика ствар што ће екипа из Републике Српске учествовати на овом турниру. 

Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog