Sport

Српски Рамбо у бразилској кући славних

РИО ДЕ ЖЕНЕИРО - Због свега што је урадио и што ради у бразилском фудбалу, Дејан Рамбо Петковић постаће тек трећи Европљанин у Кући славних на бразилској "Маракани".


Прије њега, у друштво Пелеа, Гаринче, Зика, Фалкаа, Дунге, Ромарија, Роналда, Бебета, Каке и осталих, ушли су само Нијемац Франц Бекенбауер и Португалац Еузебио, иако њих двојица никада нису играли у Бразилу.

Када је и званично потврђено да ће се 20. новембра ове године његов отисак стопала наћи на плочнику испред "Маракане", Петковић је готово занијемио:

"Ово је један од најзначајнијих тренутака у мом животу. Начуо сам још пре два месеца да ћу бити у Кући славних на 'Маракани'. Веома сам узбуђен, поготово сада када је то потврђено, јер је то огромна ствар за мене. Не знам где ћу завршити каријеру и где ће ме живот даље одвести, али знам да ће моје име вечно бити записано на једном од најчувенијих стадиона на свету", рекао је Петковић.

Рамбо у Бразилу тренутно игра за најпопуларнији тим Фламенго и у 37. години тресе мреже као од шале. Осам пута у каријери, од када је стигао у Бразил, погодио је гол из корнера, а поред Фламенга, играо је још за Васко да Гаму, Сантос, Флуминензе, Атлетико Минеиро, Гојас, Виторију...

Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog