Sport

Играју ли Французи и Ирци поново?

ПАРИЗ - Свјетска фудбалска организација (ФИФА) треба да нареди да се одигра нови меч у случају да буду примијећени "елементи преваре", који утичу на крајњи резултат утакмице, рекла је данас француски министар економије Кристин Легард.


Француска се квалификовала у завршницу Свјетског првенства у фудбалу, одигравши неријешено 1:1 са репрезентацијом Ирске у Паризу након што је капитен Тијери Анри руком играо приликом асистенције Вилијаму Галасу који је постигао изједначујући и одлучујући гол. Француска је прву утакмицу добила резултатом 1:0.

Фудбалска асоцијација Ирске (ФАИ) затражила је од ФИФА да нареди одигравање нове утакмице док је француски лидер Никола Саркози упутио извињење ирском премијеру Брајану Коену због контроверзне побједе.

"Јасно је да сам веома срећна, јер се национални тим квалификовао за Свјетски куп, али мислим да је тужно да смо то учинили варајући. Мислим да би ФИФА добро учинила када би погледала правила, јер би било добро, с обзиром на околности, да можда донесе одлуку о одигравању новог меча", рекла је Легард.

Званичници ФИФЕ рекли су да се, прије било каквог разматрања о евентуалном новом мечу о томе морају сагласити фудбалске асоцијације обје земље.

ФАИ је саопштила да постоји преседан поновног одигравања меча указујући на одлуку поништавања резултата квалификационе утакмице за Свјетски куп одиграну између Узбекистана и Бахреина 2005. године на основу техничке грешке судије.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog