Sport

Достојан омаж: Стадион "др Неле Карајлић" у Бањој Луци

Фудбалски клуб Рекреативо из бањолучког насеља Чесма, одлучио је да свој терен назове по умјетничком имену чувеног музичара и композитора, а сама идеја одушевила је бившег фронтмена Забрањеног пушења, Ненада Јанковића.


Тако ће се Бањолучани ускоро моћи и похвалити нечим јединственим у читавом свијету - стадионом "др Неле Карајлић". Лауреат по којем ће овај спортски објекат носити име, др Неле Карајлић, у недељу ће са Емиром Кустурицом и својим "Но смокинг оркестра" одржати концерт у Бањолучкој дворани Борик, а дан раније биће гост ФК Рекреативо, гдје ће откривањем табле озваничити иницијативу за именовање стадиона "др Неле Карајлић".

Александар Грбић, предсједник Рекреатива, објашњава да се овај назив већ дуже вријеме неформално користи, а долазак Др Нелета Карајлића био је прилика да се име и озваничи.

- Већина нас одрасла је слушајући Нелетову музику, а његови стихови ‘Ко игра за рају и занемарује тактику...' најбоље описују наш клуб у коме је најважније дружење, док су резултати у потпуно другом плану, па је идеја о именовању стадиона дошла спонтано. Изузетно нам је драго што ју је Неле прихватио и почаствовани смо што је прихватио позив да дође и буде наш гост у суботу, каже Грбић за Фронтал.РС.

Неле Карајлић ће коначно добити и функцију у једном фудбалском клубу, у суботу постаје почасни предсједник ФК Рекреативо

Он је истакао да ће др Неле Карајлић коначно добити и функцију у једном фудбалском клубу, пошто ће у суботу бити именован за почасног предсједника ФК Рекреативо.

"Желим да се захвалим и организатору концерта у Бањој Луци, "Квин естради" и Зорану Ђурићу, на овој сарадњи и подршци нашем клубу", додао је Грбић.

Играмо за рају, не занемарујемо тактику

Горан Арбутина, предсједник Скупштине клуба, каже да подршка свјетски познате звијезде много значити за овај клуб, који је основан и опстаје искључиво захваљујући ентузијазму и средствима самих играча.

- Овај клуб основали смо прије неколико мјесеци, након гашења ФК Синђелић, желећи да очувамо једини спортски колектив у насељу. Име клуба дошло је спонтано и било је некако логично пошто смо сви аматери и рекреативно се бавимо фудбалом, а жељели смо и да оно буде нешто другачије од уобичајених имена на овим просторима, открива Арбутина за Фронтал.РС.

Осим сениорске екипе у оквиру ФК Рекреативо ради и школа фудбала, коју похађа 80 дјечака у три категорије

Управу Рекреатива, како каже, чине сами играчи који обављају све послове, од обиљежавања терена до организације утакмица, одласка на гостовања и самог финансирања клуба. Специфичност овог клуба је и што нема тренера, па се састав екипе пред утакмицу одређује заједнички и договором. Осим сениорске екипе у оквиру ФК Рекреативо ради и школа фудбала, коју похађа 80 дјечака у три категорије.

- Људи су полако почели да препознају наш ентузијазам и оригиналност па смо у неколико мјесеци окупили преко 180 регистрованих чланова клуба, а наша навијачка група "Громада" увијек је уз нас, било да играмо на нашем терену или идемо на гостовање. Надамо се да ће то ускоро препознати и локалне власти и да њихова подршка неће изостати, додао је Арбутина.

Будући да се код нас тек у посљедње вријеме открива вриједност и значај оваквих промотивних активности, које су у стању откривањем споменика Рокију Балбои, једно крајње неперспективно и непознато мјесто, као што је Житиште, ставити на медијску мапу. У бањолучком случају, одабир имена за терен фудбалских ентузијаста у Чесми је далеко логичнији, укуснији и смисленији. Зато се из редакције Фронтал.РС надамо, да ће захваљујући овом потезу успјети да од терена са приличним нагибом направе истински стадион, који се неће постидити што носи име легендарног фудбалског рекреативца са естраде.

У крајњу руку, Неле у младости, врло похвално, "није желио бити Швабо у дотираном филму".

Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog