Sport

Ђоковић побиједио, за пролаз чека последњи меч

БЕОГРАД - Тенисер Србије Новак Ђоковић савладао је данас Шпанца Рафаела Надала са 2:0 (7:6, 6:3), у трећем колу такмичења у Групи Б на завршном турниру сезоне који се игра у Лондону.


Ђоковић ће обезбједити пласман у полуфинале само ако Швеђанин Робин Содерлинг вечерас побиједи Руса Николаја Давиденка.

У Групи Б само је Содерлинг обезбиједио пласман, са двије побједе, док је Шпанац Фернандо Вердаско ван конкуренције са три пораза.

У првом сету Ђоковић је диктирао темпо. Повео је са 3:1, а онда дозволио противнику да се врати у меч и изјадначи на 5:5, 6:6 и да уђе у тај-брек. У завршници првог сета тенисер Србије је, ипак, имао више концентрације и окончао је овај дио игре са 7:5.

У другом сету, Ђоковић је наставио са добром игром, повео је са 4:1, а Надал је смањио на 5:3, прије него што је тенисер Србије завршио меч.

Меч је трајао један сат и 57 минута.

У њиховом 21. међусобном дуелу Ђоковић је успио да смањи предност Надала на 14:7.

У Групи А на турниру у Лондону Швајцарац Роџер Федерер је обезбиједио прво мјесто са две победе и једним поразом, колико има и другопласирани Аргентинац Хуан Мартин дел Потро.

Треће мјесто је заузео Британац Енди Мареј, такође са двије побједе и једним поразом, али мање добијених гемова, док је четврти Шпанац Фернандо Вердаско са три пораза.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog