CcGdjG7nVrA

Sport

Бања Лука: Свечано именован стадион др Неле Карајлић

Од данас се Бањолучани могу похвалити нечим јединственим у читавом свијету - стадионом "др Неле Карајлић". Лауреат по којем ће овај спортски објекат носити име, др Неле Карајлић, у недељу ће са Емиром Кустурицом и својим "Но смокинг оркестра" одржати концерт у бањолучкој дворани Борик, а данас је био гост ФК Рекреативо, гдје је откривањем табле озваничио иницијативу за именовање стадиона "др Неле Карајлић".


Испред просторија клуба у Чесми се скупио поприличан број новинара и фоторепортера. Слика је била употпуњена са два транспарента од којих је на једном писало ''Добродошли у Републику Српску'', а на другом ''Играмо за рају, занемарујемо тактику'', крај којих су стајали навијачи и подмладак ФК Рекреативо. 

Нешто прије поднева појавио се и очекивани и славни гост, један од оснивача ''Новог примитивизма'', члан некадашњих ''Надреалиста'', прве поставе ''Забрањеног пушења'', данас пјевач ''Но смокинг оркестра'', музичар и композитор, жива легенда - Ненад Јанковић, свуда и свима познат као Др Неле Карајлић.

Дочекан је пјесмама, које су му спјевали специјално за ову прилику чланови навијачке групе ''Громада'', са којима се усликао, попио пиво, а затим утврдивши како се ''Нектар поправио'', пожелио клубу да убрзо игра и Лигу Шампиона и захвалио се свима на дочеку.

Просторије клуба су биле мале да приме све представнике медија и заинтересоване посјетиоце на овом приликом организованој конференцији за новинаре, којој су поред Нелета присуствовали Александар Грбић- предсједник Рекреатива, Горан Арбутина - предјседник Скупштине клуба, Зоран Ђурић испред ''Квин естраде'' и менаџер ''Но Смоукинг оркестра'', Гане Пецикоза.

Др Карајлићу, након што се упознао са свим играчима, је уручена лопта са потписима играча, дрес клуба са бројем ''10'', а преузео је и онај са бројем ''9'' намијењен Емиру Кустурици који сутра стиже у Бању Луку. Обојица су именовани амбасадорима ФК Рекраетива, а Неле је обећао да ће Кусти његову плакету уручити на сутрашњем концерту у Борику. Услиједио је централни догађај-откривање плоче са именом стадиона ''Др Неле Карајлић'' у Чесми.

О тактици и плановима клуба из Чесме, те о евентуалним обавезама и привилегијама које сада као почасни предсједник има, Карајлић је одлучио да вијећа на ''затвореној сједници'' коју ће са играчима и руководством клуба одржати у ,како сам каже, најбитнијем дијелу клупске инфраструктуре - бифеу.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li visoki predstavnik Valnetin Incko treba da nametne zakon o zabrani negiranja genocida u BiH?

Rezultati ankete
Blog