Kultura

Kустурица гради Каменград у Вишеграду

Предсједник Владе Републике Српске Милорад Додик и прослављени српски филмски аутор Емир Кустурица разговарали су у понедјељак у Бањој Луци о снимању филма "На Дрини ћуприја" по роману нобеловца Иве Андрића и изградњи "Каменграда" - неопходног за ту намјену.


"Влада Српске ће на бази пројекта, који ће бити урађен, обезбједити одређене одлуке, и дати одређену логистику и учинити све да то буде препознатљиво мјесто, које, спојено са Дрвенградом, може да представља велику туристичку атракцију потребну за опоравак читавог краја, што ће довести стотине хиљада људи годишње у посјету тим дестинацијама", рекао је Додик новинарима.

Кустурица је нагласио да ће се за потребе филма око ћуприје правити град од камена, како би се Дрина и Вишеград вратили у "оплемењено филмско подручје", а да ће се у филму "исти човек родити три пута како би се и у филму могло обухватити временско раздобље од тристо година".

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li građani BiH koji prime vakcinu, treba da budu privilegovani (nesmetan odlazak na utakmice, pozorište, bioskop, nenošenje maski u zatvorenom prostoru), u odnosu na one koji nisu primili?

Rezultati ankete
Blog