Kultura

Српкиња добила награду на њујоршком фестивалу

ЊУЈОРК – Кратки документарни филм „Мајка из Харлема“ (A Harlem Mother), српске редитељке Иване Тодоровић, добио је награду на њујоршком фестивалу Универзитета нова школа, гдје је она студирала документарни филм.


Ивана Тодоровић навела је да је „Мајка из Харлема“ филм о мајци чији је син убијен на улици, након чега је та жена формирала организацију да се бори против насиља младих наоружаних људи.

„Њен син је, такође, правио филмове, тако да је и његов филм део мог филма“, рекла је Срни редитељка „Мајке из Харлема“, најновијег дјела које је снимила у Њујорку.

Ивани Тодоровић ово је трећа награда за документарне филмове, и то након награде Фестивала људских права у Монтреалу 2007. године за њен први филм „Свакодневни живот ромске дјеце из Блока 71“.

Њен други филм „Рапресент“ добио је награду најбољег домаћег остварења на Фестивалу етнолошког филма у Београду у октобру ове године.

Филм „Рапресент“ снимила је о креативном дјечаку који је избјегао из Хрватске у Србију почетком рата и као сироче одрастао у Београду, међутим, након снимања филма умро је од предозирања дрогом.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li visoki predstavnik Valnetin Incko treba da nametne zakon o zabrani negiranja genocida u BiH?

Rezultati ankete
Blog