Kultura

Све спремно за "Џезлук"

Други бањолучки џез фестивал се приближио и на радост свих љубитеља квалитетне свирке почиње у понедјељак 21.12 , а трајаће до сриједе 23.12. 2009. године, најавио је на данашњој конференцији за новинаре продуцент и организатор фестивала Небојша Пудар.


За разлику од фестивала прошле године када су се свирке одржавале у Дому омладине, посјетиоци ће овај пут џез и музичке варијације из широког спектра који обухвата, слушати у ''Демофест клубу'' (Бивши КСЕТ), а након сваког концерта у складу са прошлогодишњом традицијом многи ће се преселити у ''Делта клуб'' гдје ће бити уприличене сесије на којима ће у улози домаћина свирати ''Терминал'', фанк-рок-џез бенд - домаћи.

Публици у Бањој Луци прво вече представиће се џез пјевачица Марија Благојевић, затим гитариста Лука Удјбинац, а ко посјети ове двије свирке сазнаће и тајну локацију треће коју ће уприличити састав ''Аркул''.

Уторак је резервисан за ''Конзилијум'' и ''Нејкед'' , два фјужн бенда из Србије који се радо препуштају утицајима балканских музичких традиција.

Драган Табаковић, рођени Бањолучанин, некадашњи гитариста групе ''Динар''  са својим триом ће послије седам година свирати у Бањој Луци и тако отворити посљедње, треће вече ''Џезлука'' када ће свој концерт одржати и Синан Алимановић из Сарајева, дугогодишњи борац за стварање џез сцене у БиХ и професор на музичкој академији.

Још једна различитост овогодишњег фестивала у односу на онај из 2008. године је та што ће се за овогодишњи продавати улазнице по цијени од 10 КМ за једно вече, а до понедјељка се у ''Џезлук снек бару''  може купити и комплет карата за све три вечери, који кошта 25 КМ.

У поменутом бару, током фестивала ће свакодневно, увијек у исто вријеме (13. часова) бити организоване конференције за медије као и сусрети и дружење са музичарима.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog