Intervju

Тешић: Сматрају нас за дивљаке

Mирослав Тешић, кандидат ПДП за Представнички дом Парламентарне скупштине БиХ се и без помоћи политике, успјешно бави својим послом.


Чињеница је још значајнија јер се бави оним чиме се мало људи овдје занима - обновљивом енергијом. Многи ће се питати, зашто му је требало то да се почне бавити и политиком?

- Ја сам имао понуду да одем одавде у Силицијумску долину. Одбио сам ту понуду јер сматрам да се и одавде могу реализовати пословне идеје, али се логика власти на свим нивоима мора промјенити. Ја сам се кандидовао не ради себе, јер сам ја своју пословну идеју већ остварио, него ради огромног броја других људи који имају идеје и жељу да раде и ради хиљада младих људи за које желим да своју будућнодт граде на својој земљи.

Зашто кандидатура за ПС БиХ?

Кроз моја путовања по свијету видио сам да нас пословни људи сматрају буквално за дивљаке. И када нас виде у одјелу да знамо стране језике и струку људи се пријатно изненаде. Сматрам да се поред економске дипломатије мора радити на поправку имиџа нашег народа. Сматрам да ја који познајем стране језике и цијене ме у цијелом свијету у струци имам право да тражим од наших грађана глас да у њихово име наступам у дипломатском и пословном свијету.

Да ли ћете запоставити успјешан посао ако вам политика буде одузимала превише времена?

Ја већ и сада добар дио посла радим у покрету и имам обучену екипу младих инжењера који овај посао сада могу да раде и без мене. Планирам у политици направити конкретан резултат који ће се мјерити у хиљадама радних мјеста и другим конкретним мјерилима и тада се опет планирам вратити науци. Тренутно имам завршену патентну пријаву у којој пријављујем три нова патента која се односе на најмодернију технологију електро-мотора и генератора.

Како мислите помоћи у својој бранши?

Ја ћу се као посланик у ПС БиХ највише бавити економском дипломатијом. И оно мало добрих пословних веза са иностранством Л(Либија, Катар), користи Федерација БиХ. Та пракса мора да престане. Планирам бити амбасадор добрих пословних идеја и пројеката Републике Српске у цијелом свијету. Моја навјећа помоћ ће бити када се резултати мог рада буду мјерили у новим фабрикама, хиљадама радних мјеста и бољем животи грађана.

Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog