Tema nedelje

Херцег телевизија између истине и трача

Наслов и све што слиједи, дошло је на адресу наше редакције из Требиња, од стране тамошњих запослених, а ми све доносимо без икаквих измјена.


Пише: Зоран Гргуревић, главни и одговорни уредник

Ових дана уз раднике „Неимарства“ који оправдано протествују, у жижи наших „добродушних и агилних колега“ је и „Херцег Телевизија“ и њени радници који су изложени невиђеној, и у овој бранши, не забиљеженој медијској харанги, која  да подсјетимо траје  већ мјесецима.

Ради информисања наших гледалаца, грађана Херцеговине и наших пословних партнера, и истине  која је бар за нас и даље свето новинарско правило, оглашавамо се ње ради, а она  засигурно није  онаква каквом је неке од наших, назови колега, пласирају и тиме  дезимформишу јавност и  каљају углед  наше куће, експонирајући своје  или својих послодаваца жеље, да престанемо са радом и да нас нема.

Но, по оној народној „снила баба што јој мило било“, поручујемо, а то се и види на екранима, да смо ту и да смо живи, да трајемо и радимо, на радост многих који нас подржавају, и  на жалост малобројних који користе сваку прилику да  нас неистинама блате.

Подсјећамо врле колеге да и запослени  у Херцег Телевизији дијеле у потпуности судбину радника „Неимарства“ са заостатком у платама, те да су у договору са Синдикатом солидарно зауставили програм, али су на жалост појединци, самовољним искључивањем струје, изазвали велику хаварију на опреми, што је узроковало 24-сатни прекид у емитовању, који нисмо могли избјећи до поправке  исте. На жалост неке колеге су  сазнале  за искључење и објавиле ову  вијест, прије него нам је  струја и искључена. Наше солидарно учешће у протестима други су протумачили као истјеривање из  радних простора, а сву енергију су усмјерили ка продаји Телевизије  као јединог спаса за све запослене, што ми примамо као комплимент и потврду вриједности.

Вријеме иза нас је  свједок  проблема које смо  рјешавали радећи без личних доходака  и одржавајући програм за који смо били задужени. Није било лако, али смо то радили предано и здушно, водећи кућу у којој смо, ка  бољим и љепшим данима. На том путу су свој допринос дали  бројни радници, од којих неки нису могли издржати темпо  и напоре којима смо били изложени, а један број  радника је успио, истрајао и остао и опстао као и ова наша  Телевизија, коју смо  успјели да изведемо на  пут којим се сигурно корача и иде напријед.

Због свега  до сада урађеног, због истине која  нам је водиља и пут, због институција и људи Херцеговине који су нас подржавали у напорима да истрајемо када нам је било најтеже, морали смо се огласисти и демантовати прегршт неистина које су  штампане и емитоване, уз  часне професионалне изузетке колега новинара по перу, који су избјегли личне ракурсе и информисали онако како  јесте. Запослени у Херцег Телевизији, која не завирује у њихове редакције и начин организације, поручују  да смо били ту за недоумице , ако су их имали, отворени за сарадњу и питања, али нисмо ни  контактирани ни питани, већ из свих оружја булеварски, да не кажемо  јачу ријеч, нападани, очито са задњом намјером, која није ни колегијална ни добронамјерна. Били смо ту за Вас  колеге новинари. Ту смо и сада постојимo и трајемо. Радимо свој посао онако и онолико колико умијемо, добро или лоше процијениће наши гледаоци, али ни у ком случају  злобно, злонамјерно, пакосно и неистинито, како су то ових дана радили неки желећи да нас сахране и затворе, што им сигурни смо неће  поћи за руком.

Херцег Телевизија је профилисани медиј, који  је нашао своје мјесто под сунцем Херцеговине и власнички структуиран. Све остало су шпекулације. Ту смо да трајемо због гледалаца који су нам поклонили своје повјерење и до њега нам је највише стало, као и до истине која је подсјећамо, на крају свето новинарско правило. Tу смо и због радника „Неимарства“ и нас и наших радника, јер угашени са одузетом дозволом  никоме не користимо, изузев онима који призивају „општу пропаст“ под геслом „бриге за раднике и  њихову судбину“. Наша судбина је у нашим рукама, а Ви господо душебрижници нас пустите да радимо, јер то знамо и умијемо, што смо доказали постојањем, упркос бројним клиповима у точкове који нас нису засуставили и сломили, па неће ни ови које сада подмећете.

Толико у саопштењу које потписује менаџмент Херцег Телевизије, принуђен нажалост да се и на овакав начин оглашава, због неситина пласираних ових дана у појединим средствима информисања поводом догађања у Неимарству“ Требиње.

 

Везане вијести:

Чекајући Матоа

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog