Tema nedelje

Хумани рекреативци

Чланови Рекреатива још једном су показали хуманост акцијом добровољног давања крви која је у четвртак одржана у Бањoj Луци.


У акцији су учествовали чланови фудбалског и флорбол клуба Рекреативо, њихове навијачке групе Громада те пријатељи клуба, а прикупљено је више од 20 доза крви.

“Ми се трудимо да будемо друштвено одговоран клуб што смо показали и раније акцијама за дјецу, као што је изградња игралишта и подјела саобраћајних тракица. Овог пута дарујемо нешто што није материјално, али је најдрагоцјеније – а то је крв. Никоме од нас ова доза крв не значи много, али значи онима којима ће можда спасити живот и због тога смо се одлучили да организујемо ову акцију", рекао је играч и члан управе ФК Рекреативо Горан Арбутина.

Игор Перишић, играч клуба Рекреативо, даровао је крв први пут.

“Први пут сам у прилици да дарујем крв и мислим да и остале грађане треба подстицати на овај хумани чин. Као спортиста, водим здрав живот и заиста сматрам да треба подржати све активности које су у складу са тим начином живота”, рекао је Перишић.

Први пут крв је дао и Слободан Ракуљ, члан Флорбол клуба.

“Овдје сам данас јер сматрам да моја крв може помоћи некоме. Посебно ми је драго што смо заједно са навијачком групом Громада и фудбалским клубом и што сам члан клуба који на овај начин показује хуманост и спремност да помогне онима којима то највише треба”.

Хуманост су у четвртак осим чланова Рекреатива показали и њихови навијачи и пријатељи клуба.

“Дошао сам да дарујем крв из два разлога: први је да изађем у сусрет својим пријатељима из клуба Рекреативо, а други је из хуманих разлога”, рекао је Дражен Баришић, један од пријатеља клуба.У фудбалском клубу Рекреативо захвални су свима који су се одазвали њиховом позиву и подржали ову акцију.

"Неки наши чланови и пријатељи нису могли доћи данас па ће то учинити наредни пут, а имамо и једног фана у Београду који је одлучио да подржи нашу акцију тако што ће дати крв тамо", додао је Арбутина.

Директор Завода за трансфузијску медицину РС Гордана Гузијан истакла је задовољство сарадњом са спортским организацијама.

"Спортисти имају здраве животне навике и надамо се да ће бити узор младим људима, те подићи свијест о користи добровољног даривања крви. Драго нам је што су чланови клуба Рекреативо препознали чињеницу да даривање крви позитивно утиче на здравље. Ова акција нам је од посебног значаја сад када слиједе новогодишњи празници и када је повећана потреба за залихама крви, и надамо се да ће се и остале спортске организације придружити акцијама добровољног даривања крви“, изјавила је др Гузијан.

У сарадњи са Заводом Фудбалски клуб Рекреативо ће и у будућности организовати акције добровољног давања крви.

Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog