ok2TRuz7qTY

Tema nedelje

Ко је упозоравао Копању?

Жељко Копања, власник “Независних новина” јуче је гостовао на хрватској телевизији у емисији “Недјељом у 2”.


Копања је говорио o атентату на њега 1999. године, односима у БиХ, и Милораду Додику. Он је открио да је био упозорен да ће се догодити атентат, али и да је фамозно отворено писмо пријатељу Милораду Додику посвађало предсједника и прву даму.

Жељко Копања тврди да је три мјесеца прије атентата упозораван на оно што ће се догодити, а упозорио гa је, каже, један функционер СДС који је и данас веома значајна фигура у овој странци.

- Три мјесеца прије атентата на мене, данас један доктор је мени рекао, иначе тај доктор је познат као радикално крило СДС, мислим да је био близак “црвеним береткама”, рекао је мени :  “Чувај се, немој возити бензински ауто, вози дизел, држи резервоар до пола...”. Данас је тај човјек посланик у парламенту Републике Српске.

Открио је и нове детаље фамозног, отвореног писма пријатељу, Милораду Додику. Копања каже да су сви који су се нашли прозваним у писму, Додик слали поруке у којима критикују Копању, док су истовремено Копањи слали подршку.

- Мени је веома значајно било да је Милорадова супруга дала мени за право, док је Милорад једно вријеме био љут

Разлог гостовања власника ''Независних новина'' у емисији коју уређује и води Александар Станковић је чињеница да је недавно у Бањој Луци успио окупити већину регионалних лидера, када су “Независне новине”  хрватском предсједнику, Иви Јосиповићу, додијелиле награду за личност године.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog