Društvo

Стефан Живковић – Твитер репортер са Космета (ФОТО)

Стефан Живковић из Звечана са Косова и Метохије неуморно већ 12 сати извјештава о ситуацији на Космету на друштвеној мрежи Твитер. Обичан човјек са ове земље, како је себе описао у профилу, информише са терена комплетну Твитер мрежу на каналу #KOSOVO.


У неколико десетина твитова Стефан је описивао ситуацију у Рудару, Звечану, Лепосавићу, Косовској Митровици. Први је пренио атмосферу и закључке преговора између представника КФОР-а, припадника специјалне јединице КПС-а „Росе“ и представника Срба – предсједника општине Звечан. За разлику од „конвенционалних“ медија, на Твитеру се уз Стефанову помоћ могло сазнати да се на том подручју периодично оглашавају сирене за узбуну, да хеликоптери надлијећу и освјетљавају и снимају Србе који су на барикадама или да су прије 24 минута Срби блокирали пролазак специјалцима „Росе“ код Рудара гдје су и их каменовали.

Стефан је најавио да ће за двадесетак минута објавити нове фотографије и снимке са терена. Фронтал је још рано јутрос објавио аматерске снимке који су у недостатку ангажовања јавног сервиса Србије и других медија били једини снимци са терена.

Фронтал ће и даље пратити и преносити Стефанове активности на Твитеру и овим путем му захваљујемо.

Редакција Фронтала

ВЕЗАНЕ ВИЈЕСТИ:

Као што је најавио, Стефан Живковић објавио фотографије

Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog