Politika

Босић: Са СНСД-ом у коалицијиу само у случају рата или друге дубоке кризе

БАЊАЛУКА - Велика коалиција са СНСД-ом имала би смисла само ако би била формирана да би се постигло јединство у ситуацијама као што је ратна опасност или нека друга дубока криза у којој би се земља нашла, рекао је предсједник СДС-а Младен Босић.


"Према владајућим политичарима, овдје нема кризе па нема ни потреба за јединством, а заједнички концепт био би подјела фотеља. С друге стране мање опозиционе странке, које се налазе у проблемима, покушале су да на основу подметања о СДС-овој наводној колаборацији, прикажу себе као једину опозицију и тако врате дио пољуљаног рејтинга", рекао је Босић.

Он сматра да је један од услова да дође до промјене политичиких односа у БиХ да дио међународне заједнице престане да шаље сигнале како је могуће да дође до промјене Дејтона, без добровољног пристанка свих страна.

"Међународна заједница одговорна је за ситуацију у којој смо се нашли. Глупо је чекати да дођу нови људи, јер је стварање нових политичких елита увијек дуготрајан процес, осим у револуцијама" рекао је Босић за "Екстра магазин".

Он је оцијенио да неформирање извршне власти у БиХ нема неку дубљу политичку позадину, која има везе са укупним односима у региону.

(Срна/Фронтал)

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog