Tema nedelje

Ко је Арчибалд Клајн?

Прије десеак дана медији у Србији и Српској објавили су писмо које је на адресу Савеза логораша РС упутио Арчибалд Клајн, наводни сарадник Анђелине Џоли. С обзиром да се у писму између осталог наводи да је режисер филма „У земљи крви и меда“ у разговору са предсједником САД, Бараком Обамом позвала на укидање Републике Српске, Фронтал се обратио Клајну за додатне информације. Још нисмо добили одговор.


Писмо које је на адресу savezlogorasa_rs@yahoo.com стигло са адресе archibaldklein@hotmail.com први је објавио београдски „Курир“ у тексту „Анђелина, марш!“.

Екипа Курира није контактирала Клајна. То нису учинили ни новинари РТРС-а који су тог дана у Дневнику 2 имали причу о овом писму (7`22``). Један од саговорника у прилогу, први човјек Савеза логораша РС, Бранисалв Дукић, изнио је већ познати став ове невладине организације, примаоца овог писма, да ће они тражити забрану приказивања филма у РС.

Али, за разлику од Курира, у прилогу РТРС-а објављена је адреса Арчибалда Клајна и ту могућност Редакција Фронтала је искористила да му се обрати:

Арчибалд Клајн никада није одговорио на наше писмо које му је, по свему судећи, само Фронтал послао.

Оштре реакције на писмо Клајна нису изостале нити из највиших кругова РС.

Анђелина Џоли је прије два дана званично демантовала писање Курира, а на свом твитер налогу је раније написала : Да ли је могуће да цијела нација вјерује измишљеној причи смећа "Курир" заснованој на лажном и-мејлу измишљене особе?

 

Иако је овај твит избрисан са налога JolieProject, све указује да је Арчибалд Клајн лик  филма „У земљи крви и меда и спина“ којег режира неко на овим просторима искључиво за потребе домаће публике.

(Фронтал)

Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog