Banja Luka

Sastanak gradonačelnika i čelnika FK „Borac“

BANJALUKA - Finansijski problemi Fudbalskog kluba „Borac“, koji traju godinama, bili su tema sastanka gradonačelnika Banje Luke, Slobodana Gavranovića, sa delegacijom FK „Borac“, koju su predvodili predsjednik Upravnog odbora, Ljubomir Ćubić, i direkor Radmilo Šipovac, saopšteno je iz Odsjeka za odnose sa javnošću Administrativne službe Grada.

Na ovom sastanku, između ostalog, dogovoreno je da uprava „Borca“ sačini detaljan izvještaj o stanju u klubu, koji će obuhvatiti sva dugovanja, kao i da iznese svoje viđenje situacije i prijedlog mjera za saniranje teške situacije.
„Kada te informacije budu dostavljene u gradsku upravu, mi ćemo to ozbiljno razmotriti, a ponudićemo i neka svoja rješenja. Mislim da treba ući u koncipiranje novih organa uprave, jer je ova uprava u ostavci, a Skupštini kluba ističe mandat u avgustu iduće godine“, rekao je Gavranović.
On je naglasio da se „Borac“ ne može riješiti starih dugovanja, prije svega, zbog zakonske regulative, jer djeluje kao udruženje građana. Gradonačelnik je ovom prilikom ukazao i na neophodnost rješavanja pitanja profesionalizma u našem sportu.
„Ne mogu naši klubovi istovremeno biti i amaterski i profesionalni. Ili su jedno ili drugo, ali to mora da se uredi zakonom. Ako će klubovi biti profesionalni, onda ih moramo koncipirati kao akcionarska društva. Ne mogu oni djelovati na amaterskim osnovama, a biti profesionalni samo onda kada treba tražiti novac“, kazao je Gavranović.
Prvi čovjek Grada je napomenuo da se na probleme sportskih klubova već duže vrijeme upozorava iz lokalnih zajednica. On je pozvao Ministarstvo za porodicu, onmladinu i sport i Fudbalski savez RS da se uključe u rješavanje ovakvih problema.
Predsjednik UO FK „Borac“ u ostavci, Ljubomir Ćubić, kazao je da se „Borac“ nalazi u veoma teškoj situaciji, jer sadašnja uprava nije u stanju da obezbijedi oko dva miliona KM, koliko je, kako je rekao, potrebno „Borcu“ za jednu sezonu. On je naveo da sadašnja uprava ostaje pri ostavci i da će do konstituisanja nove raditi u tehničkom mandatu.
„Očekujemo da će Skupština kluba biti održana u februaru iduće godine. Igračima trenutno dugujemo tri plate, a prioritetan zadatak u narednih desetak dana je da obezbijedimo pripreme ekipe za proljećni dio sezone, te da igračima isplatimo bar jednu platu“, rekao je Ćubić.

Banjaluka.rs.ba/Frontal

Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog