Banja Luka

Banjaluka

Gradonačelnik darivao prvorođenu bebu u 2013. godini

BANJALUKA - Gradonačelnik Banjaluke Slobodan Gavranović posjetio je danas Ginekološku-akušersku kliniku Kliničkog centra gdje je prvorođenoj bebi u najvećem gradu Srpske u 2013. godini darivao dukat, novčani iznos i prigodan poklon paket kozmetike za bebe.

Gavranović je rekao da je zajedno sa svojim saradnicima, prema običaju grada, posjetio majku i bebu, navodeći da je prvorođeni Banjalučanin u ovoj godini dječak Đorđe Vasiljević rođen 20 minuta iza ponoći.

On je novinarima rekao da majka Dijana Vasiljević sada ima dva dječaka, i da želi da rodi i treće djete.

Gavranović je istakao da je u 2012. godini u Banjaluci, prema statistici, obavljeno oko 30 poroda više nego u 2011. godini, što je prema njegovim riječima dobar signal.

"Moraćemo se svi potruditi i u Republici Srpskoj, ali i na nivou lokalnih vlasti da pružimo priliku svima koji žele potomstvo, da djece bude više, da nam škole ne budu prazne, da stvorimo uslove da ljudi mogu da žive i rade i nadam se da će tako i biti", rekao je Gavranović.

On je majci i Đorđu poželio dug život, dobro zdravlje i sreću.

Dijana Vasiljević je rekla da je divan osjećaj što je po drugi put postala mama i da kod kuće Đorđa čeka šestogodišnji brat Aleksandar.

"Nadam se da ću i treći put postati majka i svim majkama u Republici Srpskoj želim da postanu majke bar tri puta, jer to je naša budućnost", rekla je Vasiljević i zahvalila gradonačelniku i gradu na poklonima.

Dežurni ginekolog na Ginekološko-akušerskoj lčinici Dragica Draganović rekla je da je prva beba u najvećem porodilištu Srpske rođena 20 minuta nakon ponoći carskim rezom, te da postoperativni tok majke protiče uredno i da su i majka i beba dobro.

"Dječak je rođen sa 3.950 grama, a dug 54 centimetra", rekla je Draganović i dodala da su od ponoći do jutros rođene još četiri bebe.

Prema njenim riječima, u 2012. godini obavljeno je 3.157 porođaja, a u 2011. godini 3.124 porođaja.

(Srna/Frontal)

Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog