Banja Luka

Nova godina po julijanskom kalendaru

U Banjaluci doček na platou ispred hrama Hrista Spasitelja

BANJALUKA - Doček pravoslavne Nove godine u Banjaluci biće organizovan na platou ispred hrama Hrista Spasitelja u centru grada, za šta je iz gradskog budžeta izdvojeno oko 7.000 KM.

Doček organizuju grad Banjaluka i Kulturni centar Banski dvor. Program će početi večeras u 21.30 časova ispred Banskog dvora nastupom Gradskog tamburaškog orkestra sa solistima, članova Kulturno-umjetničkog društva "Veselin Masleša", kojima će se poslije ponoći pridružiti i Krajiški trubači.

U ponoć će početi moleban u hramu Hrista Spasitelja, nakon čega će nastupiti Krajiški trubači.

Milorad Petrić, direktor Banskog dvora, koji svake godine organizuje proslavu međunarodne i pravoslavne Nove godine, rekao je Srni da je za posjetioce obezbijeđeno besplatno pivo, a cijena roštilja biće povoljna.

Zbog dočeka pravoslavne Nove godine u centru Banjaluke večeras od 19.00 časova do 1.00 čas biće obustavljen saobraćaj u ulici Kralja Petra Prvog Karađorđevića i na dijelu od ulice Marije Bursać do ulice Vuka Karadžića.

Za vrijeme obustave, na linijama javnog prevoza koje saobraćaju ovim ulicama autobusi će biti preusmjereni u ulice Cara Dušana, Kninsku, Vidovdansku, Vuka Karadžića i dalje postojećom trasom. Saobraćaj će regulisati i preusmjeravati pripadnici MUP-a Republike Srpske.

(Srna/Frontal)

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog