EU integracije BiH

Sastanak Cvijanović - Davidi: Da se prije kraja marta postigne dogovor o provođenju odluke "Sejdić - Finci"

Međunarodna sekretarka Saveza nezavisnih socijaldemokrata Željka Cvijanović održala je danas konsultativni sastanak o mogućim načinima provođenja odluke "Sejdić - Finci" sa zamjenikom šefa Delegacije EU Rencom Davidijem.

Sastanak je održan u sekretarijatu Glavnog odbora SNSD - a.
Međunarodna sekretarka je istakla da su na sastanku razmijenjena mišljenja o ovom pitanju i ponovila da postoji usaglašen stav stranaka iz Republike Srpske koji podrazumijeva direktan izbor člana Predsjedništva BiH iz Srpske uz brisanje nacionalne odrednice.
"Ova odluka je prvenstveno usmjerena na eliminisanje dikriminacije u procesu kandidovanja za Predsjedništvo i Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH i njeno provođenje treba biti ograničeno na ove oblasti. Već postoji usaglašen stav stranaka iz Republike Srpske koji podrazumijeva direktan izbor člana Predsjedništva BiH iz Srpske uz brisanje nacionalne odrednice", rekla je Cvijanovićeva.
Sa obje strane je naglašena spremnost da se uradi sve što je potrebno da se ovo pitanje riješi i da se prije kraja marta postigne politički dogovor o provođenju odluke "Sejdić - Finci".
Delegaciju Saveza nezavisnih socijaldemokrata su, osim međunarodne sekretarke Cvijanović, činili izvršni sekretar Rajko Vasić i član Glavnog odbora i savejtnik predsjednika Dodika Gordan Milošević.

(i.s. SNSD/Frontal)

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog