Svijet

Danas otvaranje međunarodnog sajma turizma u Beogradu

U Beogradu će danas biti otvoren 35. Međunarodni sajam turizma, na kojem će se predstaviti više od 1.000 izlagača, među kojima i iz Republike Srpske.

Na sajmu, na kome će učestvovati izlagači iz 46 zemalja, biće predstavljeni domaći i inostrani turoperatori, ponude "prvog minuta" /first minute/, smještajni kapaciteti, turističke organizacije, banjska i klimatska mjesta, rezervacioni sistemi, prirodne atrakcije, obrazovanje u turizmu i mediji.

Najpoznatije turističke agencije odobravaće za ljetnje aranžmane popuste od 10 do 20 odsto, a kao znak obilježavanja Milanskog edikta biće predstavljena i tematska turistička ruta "Putevima rimskih imperatora".

Zemlja partner ovogodišnjeg sajma turizma je Njemačka, vodeća destinacija u oblasti kulturnog turizma i druga po popularnosti u Evropi.

Turistička ponuda najatraktivnijih destinacija Republike Srpske biće predstavljena na zajedničkom izložbenom prostoru u organizaciji Turističke organizacije Srpske i Predstavništva Srpske u Srbiji.

Turističke organizacije iz Srpske, među kojima su organizacije gradova Banjaluka, Prijedor, Istočno Sarajevo, Bijeljina, kao i etno-selo "Kotromanićevo", predstaviće turističku ponudu u proljetnim i ljetnim mjesecima za takozvani avanturistički turizam, ali i eko–etno ponudu, banjske centre, nacionalne parkove, turistička dešavanja i manifestacije u Republici Srpskoj.

Zajedno sa Sajmom turizma, na Beogradskom sajmu održavaju se i 9. Međunarodni sajam hotelsko-ugostiteljske opreme - HORECA i 4. Međunarodni Sajam vina - Beo Vajn, a posebna pažnja biće posvećena srpskim vinima i vinarijama.

Sajam turizma otvoriće ministar finansija i privrede Srbije Mlađan Dinkić u 11.00 časova u hali četiri Beogradskog sajma.

Manifestacija pod sloganom "Putovanja u srcu" trajaće do 24. februara.

(Glas Srpske/Frontal)

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog