Vijesti

Poplašen: Srbi više vole Koka-kolu nego vlastito selo i vlastiti dom (VIDEO)

Profesor fakulteta političkih nauka banjalučkog Univerziteta, Nikola Poplašen, izjavio je sinoć u emisji Presing Radio-televizije Republike Srpske da je glavni problem Srba što su prihvatili vrijednosti koje su došli iz drugog miljea slikovito opisujući da “više vole Koka-kolu nego vlastito selo”.

“Ne treba nikad biti siguran da stvari neće krenuti po zlu. Ima naroda u svijetu koji su bili veliki, pa nestali. Sa ovakivm odnosnom prema samom sebi, nisam siguran u neku veliku srpsku budućnost. Ljudi su spremni da za čas pobjegnu sa svojih ognjišta, pa se nešto sele, pa se dive strancima. Mi imamo glavni problem što je većina Srba prihvatila vrijednosti koje su došle iz drugog miljea”, rekao je Poplašen.

Na pitanje voditeljke emisije, Biljane Knežević, na koje miljee misli, Poplašen je rekao da “više vole Koka-kolu nego vlastito selo I vlastiti dom”.

Univerzitetski profesorski  trojac: Nikola Poplašen, Emil Vlajki i Slobodan Nagradić gostovali su sinoć u emisiji Presing gdje su iznijeli svoje stavove na temu emisije “(Od)vezivanje čvora” koja se odnosila na Briselski sporazum između Beograda i Prištine. Tokom emisije govorilo se I o odnosima vlasti Republike Srpske I Srbije, Dejtonskom sporazumu i kompletnim aktuelnim političkim procesima u regiji.

Kompletnu emisiju možete pogeldati na ovom linku.

Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog