Tviterizacija RS

Lagumdžija i Nikšić na Tviteru

Predsjednik Socijaldemokratske partije, Zlatko Lagumdžija i njegov stranački kolega, i predsjednik Vlade Federacije Bosne i Hercegovine, Nermin Nikšić, postali su novi korsinici Tvitera.

Lagumdžija je prvi lider vladajuće „šestorke“ u BiH koji je otvorio nalog na ovoj društvenoj mreži, dok je Nikšić prvi entitetski premijer koji tvita.


Za razliku od njih, SDP-ov premijer Unsko-sanskog kantona, Hamdija Lipovača, je dugogodišnji korisnik ove društvene mreže.

Predstavnici Republike Srpske u vladajućoj koaliciji BiH, Milorad Dodik i Mladen Bosić, nisu ljubitelji društvenih mreža, pa ni Tvitera.

Jedini visoki zvaničnik u Republici Srpskoj koji je aktivan na Tviteru i svakodnevno komunicira na svim društvenim mrežama je predsjednik Narodne skupštine RS, Igor Radojičić.

Promjenom kabineta na Trgu Republike Srpske, Vlada RS je izgubila prisustvo na Tviteru, jer šef kabineta premijera nije nastavio aktivnosti koje je na ovoj društvenoj mreži putem ličnog naloga imala njegova prethodnica. Međutim, tviteraši o svim aktivnostima predsjednika i premijera su upoznati putem naloga @RSrpska

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog