Sport

Rukometaši Borca slavili duplu krunu

Banjaluka - Rukometaši Borca, kako su započeli, tako su i završili Ligu za prvaka - trijumfalno. Pobjeda nad nejakim Konjuhom danas u "Boriku" bila je samo šlag na šampionsku tortu. Tako je u vitrine velikana iz Gospodske ulice ove godine stigla dupla kruna - titule pobjednika Kupa i prvaka BiH!

Po završetku utakmice posljednjeg, desetog kola na parketu dvorane "Borik" nastalo je veliko slavlje jer su Banjalučani prvi put postali prvaci BiH i obezbijedili kvalifikacije za Ligu šampiona. Istina, šampionska titula osvojena je još prije dva kola, kada su Banjalučani trijumfom nad dobojskom Slogom stvorili nedostižnih osam bodova razlike.

Kapitenu Banjalučana Srđanu Trivundži prelazni šampionski pehar uručio je predsjednik RS BiH Zdravko Milićević, dok je pehar u trajno vlasništvo uručio generalni sekretar RS BiH Smajo Karačić.

- Za titule se živi. Svaka titula iznedri nekog novog igrača. Srećan sam što sam doprineo Borcu da posle duže vremena osvoji šampionsku krunu. Treba studiozno i temeljito raditi da bi se došlo do rezultata i na međunarodnoj sceni, a siguran sam da to Borac može i u budućnosti - rekao je trener Borca Jovica Cvetković.   

(Glas/Frotnal)

Prije početka utakmice publika je pozdravila kadetsku ekipu Borca, koja je postala šampion Republike Srpske, a najboljem igraču ekipe Nevenu Crnogaći, koji je juče proslavio 17. rođendan, uručen je poklon. Sudiji Mladenu Dragičeviću ovo je bila posljednja utakmica koju je sudio, dok su gosti iz Živinica članovima Borca uručili poklon za osvojenu titulu šampiona BiH.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog