Ex-Yu spomenar

Tito u skeču Monti Pajtona "Neko je ukrao vijesti" (Video)

Monti Pajton ili Pajtonovci su tvorci i glumci „Letećeg cirkusa Montija Pajtona“ (engl. Monty Python's Flying Circus), čuvene britanske humorističke serije koja je bila posebno oplemenjena socijalnom i političkom satirom.

autor: Frontal

Iako su teme u najvećem broju slučajeva bile vezane za ovu ostrvsku zemlju i njeno veličanstvo, s vremena na vrijeme snimljeni skečevi su se odnosili i na druge zemlje.

U jednoj od epizoda pojavljuje se i scena u kojoj na njima svojevrsan način predstavljaju Jugoslavenski režim i druga Tita.

Skeč naziva “Ko je ukrao vijesti” počinje čitanjem vijesti u kojem se navodi da je predsjednik Tito stigao na londonski aerodrom ranije te večeri.

U trenutku kada spiker (neponovljivi Džon Kliz) čita da će Tito u svojoj prvoj fazi svoje petodnevne posjete… dolazi do upada, krađe i prekida vijesti.

Na zvuk telefona se javlja sa izjavom “Neko je ukrao vijesti ”.

“Izgleda da će ovaj predsjednik nečega, predsjednik Jugoslavije sresti sa nekim zbog nečeg…vrlo važnog, pretpostavljam.”

Ostatak skeča se bavi brobom da se vijesti vrate, a posebna scena je kad u žaru rvanja on nastavlja sa čitanjem vijesti i kaže Predsjednik i madam Tito…

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog