Banja Luka

Radijatori hladni zbog kvarova

Banjaluka - Zbog pucanja cijevi u ulicama Trive Amelice, Mirka Kovačevića, Petra Preradovića, Voždovačkoj i kod zgrade Narodne skupštine Republike Srpske, pojedine zgrade u ovim dijelovima grada nemaju grijanje, a ekipe na terenu pokušavaju da saniraju kvarove.

U gradskoj "Toplani" kazali su da se čini sve da potrošači u ovim ulicama što prije dobiju grijanje.

Kada je pušteno grijanje u ponedjeljak, došlo je do pucanja cjevovoda i ekipe se od tada nalaze na terenu i nadamo se da će kvarovi biti sanirani u što kraćem roku - rekla je portparol "Toplane" Žaklina Mijatović.

Toplana je u ponedjeljak, 17 dana prije početka grejne sezone, pustila grijanje, ali je u nekim ulicama i zgradama došlo do kvarova.

Jedan takav slučaj smo imali u ponedjeljak u ulici Rajka Bosnića, gdje su ekipe u toku jučerašnjeg dana radile na sanaciji. Da bi popravile kvar, ekipe moraju da isključe sistem na kojem se nalazi ta zgrada kako bi ispustili vodu, a pošto se više zgrada nalazi na istom sistemu, desi se da i u okolnim zgradama nestane grijanja - kazala je Mijatovićeva.

Dodala je da je u toku sanacija podstanice u blizini Samačkog hotela, iz koje se toplotnom energijom snabdijevaju potrošači u ulici Stefana Prvovjenčanog u naselju Starčevica.

Čim radovi budu završeni, ona će opet snabdijevati grijanjem ovaj dio grada i potrošači će imati odličan kvalitet grijanja - navela je Mijatovićeva, zamolivši potrošače za razumijevanje.

Predsjednik Savjeta mjesne zajednice Rosulje Željko Gagula rekao je da do sada nije bilo žalbi stanovnika iz Voždovačke i ulice Trive Amelice.

Kvarovi su mogući, ali naselje Rosulje u prethodnim godinama nije imalo velikih problema sa kvalitetom grijanja - kazao je.

Član Savjeta mjesne zajednice Starčevica Dražen Milosavljević rekao je da ako "Toplana" ne može da obezbijedi kvalitetno grijanje za ovaj dio grada, onda ne treba da naplaćuje istu cijenu kao u onim naseljima koja se odlično griju.

"Toplana" zagrijava oko 22.000 stanova i 1.500 poslovnih prostora, a za redovni remont sistema između dvije grejne sezone, u kojima su obnavljani dijelovi dotrajale distributivne mreže, "Toplana" je izdvojila 1,7 miliona KM.

Sezona

Banjalučka "Toplana" počela je 1. oktobra sezonu grijanja i jedina je u Republici Srpskoj, koja je to učinila 17 dana ranije.

Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog