Banja Luka

Novi režim saobraćaja u centru Banjaluke od 10. novembra

Od nedjelje, 10. novembra 2013. godine, biće promijenjen režim odvijanja saobraćaja u centralnom gradskom području, odnosno u Srpskoj i u ulicama kralja Alfonsa XIII i I. F. Jukića, saopšteno je iz Odsjeka za saobraćaj Administrativne službe Grada.

Izvor:ASBL

U Srpskoj ulici, na dijelu od „Hipo banke“ do Ulice Nikole Pašića, biće promijenjen dosadašnji smjer odvijanja saobraćaja, dok će na dijelu od Ulice Nikole Pašića do Ulice Vase Glušca (kraj pekare „Manja“) – umjesto dosadašnjeg dvosmjernog, biti uveden jednosmjerni način odvijanja saobraćaja, sa dozvoljenim smjerom kretanja od centra grada.

Skicu izmjena režima saobraćaja u centru Banje Luke možete da pogledate na linku:

http://s9.postimg.org/tr2e67drz/novi_rezim.jpg

Novim režimom odvijanja saobraćaja Srpska ulica će dobiti kontinuitet (do sada je pola ulice bilo sa jednim, a druga polovina sa drugim smjerom kretanja vozila), a može se očekivati da ova ulica preuzme jedan dio saobraćajnih tokova koji idu ka Starčevici.

I u Ulici kralja Alfonsa XIII, koja je paralelna sa Srpskom ulicom, takođe će biti promijenjen smjer, kako bi bio ispoštovan osnovni princip da – ukoliko su dvije paralelne susjedne ulice jednosmjerne – one budu različitih smjerova, jer (u suprotnom) stanari ne bi mogli vozilom da dođu do svojih stanova.

U dijelu Srpske ulice (od Ulice Nikole Pašića do pekare „Manja“), u kojem će biti uveden novi jedosmjerni režim odvijanja saobraćaja, biće omogućeno uzdužno parkiranje na kolovozu, čime će biti riješen svakodnevni problem nepropisnog parkiranja, otežanog odvijanja saobraćaja i konfliktnih situacija.

Dosadašnji način parkiranja u ulicama Srpska, kralja Alfonsa XIII i I. F. Jukića ostaje isti (odnosno, na istoj strani kolovoza).

Pozivaju se građani da sve eventualne primjedbe, sugestije i prijedloge, vezane na novi režim odvijanja saobraćaja u pomenutim ulicama, jave na broj telefona 244-529, te dostave na e-mail: stambeno.komunalno@banjaluka.rs.ba ili u kancelarije 227 i 228 Administrativne službe Grada Banjaluka.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog