Svijet

Potpisivanje sporazuma o poslovnoj saradnji privrednika

Predsjednik Unije poslodavaca Republike Srpske Predrag Zgonjanin i predsjednik Centra poslovnih inicijativa Srbije Makso Đukić potpisaće danas u Banjaluci sporazum o poslovnoj saradnji koji podrazumijeva povezivanje privrednika Srpske i Srbije, izradu projekata i zajednički međunarodni nastup.

Izvor:Srna

Sporazum će biti potpisan u 10.00 časova u prostorijama Ministarstva rada i boračko-invalidske zaštite, u prisustvu ministra Petra Đokića.

Predsjednik Centara poslovnih inicijativa Makso Đukić rekao je Srni da Centar okuplja više od 500 privrednih subjekata u Srbiji i da su se, osim kod domaće poslovne zajednice, potvrdili i kroz brojne projekte koje su pripremali za Vladu Srbije i Ministarstvo dijaspore.

"Želimo da naše izuzetne veze sa poslovnim zajednicama i investitorima iz Rusije, Njemačke, Kine, Poljske, Češke i Grčke prenesemo i u Srpsku i da zajedno nastupamo na ovim velikim tržištima", rekao je Đukić.

Potpisivanju sporazuma prisustvovaće i potpredsjednik Centra i generalni direktor Mašinske industrije "Lokomotiva" iz Niša Slavko Raičević.

Raičević će tokom posjete Srpskoj razgovarati i sa generalnim direktorom "Željeznica Republike Srpske" Draganom Savanovićem o unapređenju poslovne saradnje između ova dva velika saobraćajna sistema.

Komentari
Twitter
Anketa

Koliko puta sedmično imate ručak sa mesom?

Rezultati ankete
Blog