Svijet

Stiven Spilberg skinuo Opru Vinfri sa Forbs trona

NJUJORK - Režiser Stiven Spilberg "skinuo" je medijskog mogula Opru Vinfri sa trona najuticajnije poznate ličnosti u SAD, pokazala je godišnja studija magazina Forbs.

izvor: Tanjug

Spilbergovom uticaju pomogao je njegov najnoviji film "Linkoln" koji je prošle godine bio nominovan u 12 kategorija za Oskare, a zaradio je 275 miliona dolara u bioskopima širom svijeta.

Magazin navodi da sposobnost ovog 67-godišnjeg režisera da privuče strance da pogledaju dramu o 19-vekovnoj politici i izbornom sistemu u SAD pokazuje njegov uticaj. Film je na stranom tržištu zaradio 93 miliona dolara, piše Rojters.

Forbs navodi da je 47 procenata ispitanika ocijenilo da je Spilberg uticajna figura. Vinfri, koja je prošle godine bila na vrhu liste sa 49 procenata sada je pala na drugo mjesto sa 45 posto zbog toga što, kako navodi magazin, nije bila toliko prisutna na malim ekranima prošle godine.

Tvorac "Ratova zvijezda", režiser Džordž Lukas našao se na trećem mjestu liste i pored toga što se rijetko pojavljuje u javnosti. Razlog - prodaja Lukasfilma Dizniju za 4,05 milijardi dolara u oktorbru 2012.

Na četvrtom i petom mestu liste najuticajnijih su režiseri Ron Hauard i Martin Skorseze. Među prvih 10 našli su se i novinarka Barbara Volters i pjevač Bono.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog