Tehnologija

Predstavljeno učešće LANACO-a na BETT Show 2014

​Projekti kompanije LANACO elektronsko učenje po modelu 1:1 „DosITej“ i integralni informacioni sistem za podršku osnovnom i srednjem obrazovanju „EduIS“ ocijenjeni su kao odličan primjer upotrebe IKT-a u regionu.


izvor: Frontal
 
Ovi projekti predstavljeni su na najvećem svjetskom sajmu primjenjenih informacionih tehnologija u obrazovanju „BETT Show 2014“ koji je održan u od 22. do 25. Januara Londonu.
 
Koordinator programa za edukaciju u našoj kompaniji Aleksandar Crnovčić kazao je da se slični projekti realizuju u Rusiji i da su na sajmu u Londonu dogovoreni susreti nastavnika iz Republike Srpske i inostranstva kako bi zahvaljujući razmjeni iskustava efekti ovih projekata bili bolji.
 
„Kada je u pitanju sama tehnika, ne zaostajemo mnogo za razvijenim zemljama, ali u odnosu na nas, oni informacione tehnologije u mnogo većoj mjeri koriste u samom obrazovnom procesu“, rekao je Crnovčić.
 
Istakao je da se primjena informacionih tehnologija pokazala vrlo efikasnom i u obrazovanju djece sa posebnim potrebama.
 
PR menadžer kompanije Nina Kremenović istakla je da će se ovi projekti naći i u knjizi „Guide to Excellence“ Univerziteta Kembridž.
 
Ova kompanija jedina je kompanija sa prostora bivše Jugoslavije koja je učestvovala na ovogodišnjem „BETT Show“ 2014.
Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog