Anketa

Frontal anketa

Da li podržavate ideju o izgradnji krsta na Zlatištu iznad Sarajeva?

Mladen Bosić, predsjednik Srpske demokratske stranke osvojio je najviše glasova u anketi „Ko bi bio najbolji kandidat udružene opozicije za predsjednika RS?“. U novoj anketi odgovorite na pitanje „Da li podržavate ideju o izgradnji krsta na Zlatištu iznad Sarajeva?“

autor: Frontal/Srna 

Za Bosića je glasalo 289 učesnika u anketi. Od 744 posjetioca 160 je izabralo opciju „neko drugi“ što je druga pozicija po broju glasova. Slijedi Dragan Čavić, predsjednik NDP-a sa  110 glasova, a zatim tri potpredsjednika SDS-a: Ognjen Tadić sa 90, Mićo Mićić sa 37 i Mirko Šarović sa 32 glasa.

Na posljednjem mjestu je lider PDP-a, Mladen Ivanić sa 26 glasova

Rezultati:

 

Nova anketa: Da li podržavate ideju o izgradnji krsta na Zlatištu iznad Sarajeva?

Predsjedavajući Komisije za državnu imovinu BiH Zvonimir Kutleša rekao je da odluku o izuzeću parcele na Zlatištu nije potpisao, jer je visoki predstavnik u BiH Valentin Incko zatražio da je Komisija preispita, uz sugestiju da ne bude donesena.

"Komisija je zaključila da do daljnjeg ostane status kvo, dok se to na neki način ne riješi i dok visoki predstavnik ne promijeni stav", rekao je Kutleša, dodajući da se ne nada da će Incko promijeniti mišljenje.

On je potvrdio da je Komisija početkom prošle godine, na prijedlog nekih članova koji su povukli svoj glas za izuzimanje od zabrane raspolaganja, raspravljala o tome i da nije donijela nikakav zaključak.

Najavu Udruženja logoraša Republike Srpske o izgradnji spomen-krsta na Zlatištu Kutleša nije mogao da komentariše, ali je rekao da sve što se radi mora biti u skladu sa zakonom.

Komisija za državnu imovinu BiH donijela je 19. novembra 2012. godine odluku da se parcela državnog zemljišta izuzme i dodijeli lokalnim vlastima u Republici Srpskoj, ali odluka nikada nije sprovedena.

Predsjednik Saveza logoraša Republike Srpske Branislav Dukić poručio je da će spomen-krst na Zlatištu definitivno biti podignut u septembru i da se neće odustati od namjere da se spomen-obilježje podigne na zemlji i teritoriji Republike Srpske.

"Niko nema pravo da nam zabrani da na tom prostoru, koji ne ugrožava ama baš ništa, podignemo spomen-obilježje, pa čak ni visoki predstavnik u BiH koji se sada javlja i sugeriše da se van snage stavi ili ne donese odluka", rekao je Dukić, reagujući na činjenicu da predsjedavajući Komisije za državnu imovinu BiH Zvonimir Kutleša nije potpisao odluku o izuzeću parcele na Zlatištu.

Komentari
Blog