Muzika i film

Upoznajte Baneta, inspiraciju Ivana Ivanovića

Ivan Ivanović ga stalno proziva, a zapravo ga voli i ne može bez njega. Ne zato što su prijatelji, a jesu, već zato što je Branko Dimitrijević zadužen da sve tokom snimanja TV emisije "Veče sa Ivanom Ivanovićem" funkcioniše besprijekorno.

Izvor:Mondo

Banjica ima dvije legende: jadna je Novak Đoković, druga Branko Dimitrijević", ovako je Ivan Ivanović jednom prilikom rekao za asistenta režije na televiziji "Prva", sa kojim je do sada snimio već 175 emisija "Veče sa Ivanom Ivanovićem".

Bez obzira na to što uspješno sarađuju, privatno se druže, Ivan Ivanović ga proziva skoro u svakoj emisiji. Zašto?

"Ja sam kriv za prozivke, prvi sam počeo. Slučajno sam najavio neke džinglove kad im nije bilo vrijeme, prekinuo sam ga usred rečenice. On mi nije ostao dužan i vremenom je to postao jedan od fazona u emisiji."

Da li su "prozivke" i dalje spontane? Nema dogovaranja?

"I dalje je spontano, u scenariju nikada nije pisalo: Ivan kaže ovo, a Bane kaže ono. Ne, i dalje je sve stvar trenutka. Kada je Ivan inspirisan da napravi neku foru on, zapravo, vidi samo mene i nema kome drugom da se obrati. Zato sam ja uvijek 'meta'

Ovo nije prvi put da vas dvojica sarađujete?

"Prvi put smo sarađivali na emisiji  Survivor, radili smo studijski dio, dvije sezone, a onda smo krenuli u snimanje 'Večeri sa Ivanom Ivanovićem'".

Ivan Ivanović je namjerno postao poznat, a vi slučajno. Jednom prilikom je u šali rekao da će vam dati otkaz ako postanete popularniji od njega. Da li vas prepoznaju na ulici, šta vas pitaju?

"Iznenađen sam, svakako. Zaista nisam želio da budem popularan, već da stojim iza kamere i radim moj posao. Na sreću, nije bilo nekih neprijatnosti, a ono što me najčešće ljudi pitaju je ko će biti sljedeći gost emisije, da im ispričam neku zanimljivost sa snimanja, a žele i da se slikaju sa mnom."

Šta radite kada ne snimate "Veče sa Ivanom Ivanovićem"?

"Ja sam asistent režije na televizija 'Prva', tako da radim još nekoliko TV emisija: 'Žene', 'Tvoje lice zvuči poznato'... ali 'Veče sa Ivanom' mi je najdraže zato što je ekipa odlična. Nije baš kao da idemo u provod, jer svako od nas posao radi ozbiljno i odgovorno, ali se uz to i dobro zabavljamo. Atmosfera je takva da nikome ništa ne pada teško. I mi se na snimaju zabavljamo podjednako dobro kao kasnije gledaoci kod kuće."

Da li možemo da saznamo nešto o vama privatno: koliko imate godina, da li imate neki hobi...


"Ja sam 1972. godište, nisam oženjen. Volim da slušam muziku, rok i džez najviše, to je moj hobi, moglo bi se reći. Igrao sam nekada košarku. I to je sve."

Kad smo kod sporta. Znamo da navijate za Zvezdu, ali ne znamo kako održavate kondiciju, s obzirom na to da sve vrijeme tokom snimanja stojite. Koliko traje snimanje i kako izdržavate?

"Da, stojim sve vrijeme, takav je posao asistenta režije - vodi računa o mnogo toga: o voditelju, publici, gostima, bendu, da su svi iz ekipe na svom mjestu. Snimanje jedne emisije traje otprilike onoliko koliko vi poslije gledate na televiziji, nekada malo duže ukoliko se glupiramo tokom snimanja stendapa, na primjer.  Moj posao je, takođe, da se prvi vratim u normalu u situacijama kada se cijela ekipa zaceni od smijeha. Zato volim snimanja uživo, ne samo što te 'pukne' adrenalin, veći zato što je tada koncentracija bolja i nema odugovlačenja, vraćanja, sve mora da funckioniše kao sat."

Da li je, možda, atmosfera tokom snimanja drugačija kada je gost neka popularna strana ličnost?

"Mi se za svakog gosta pripremamo isto. Emisija mora da uvijek da bude dobra i profesionalno urađena. To što sam ja lično presrećan što je, na primjer, Sting tu, to je moja lična stvar i to ne smije nikako da utiče na snimanje i kvalitet emisije. "

Da li ste imali neke razmažene goste, sa posebnim prohtjevima?

"Ne, uglavnom su to opušteni ljudi, profesionalci. Sting, na primjer, popričao je sa svakim ko je to želio, a tražio je samo da mu obezbijedimo bilo koje svježe voće, kafu i flašicu vode. I drugi su bili poput njega, uglavnom traže vodu, hladnu ili ne, čaj i kafu. Ni što se pitanja tiče, barem koliko ja znam, nisu postavljali neke uslove scenaristima u vezi sa tim šta Ivan smije, a šta ne da ih pita."

Koliko ćemo Vas još gledati zajedno sa Ivanom Ivanovićem, da li spremate nešto novo?

"Ivan je potpisao ugovor na još tri godine, a noviteta će biti kao i do sada. Pored aktuelnih  'Srba u svemiru' i 'Nauka javlja', uveli smo i neke 'kozmetičke' promjene, scenografske, neke koje gledaoci možda i ne primjećuju lako. Imamo još mnogo novih ideja, ali ne mogu da ih otkrijem sada."

Možda ćemo gledati "Veče sa Banetom"?

"Ne, ne, ne. "

Jednom ste bili gost emisije, kako je do toga došlo?

"Ma, zbrzali su me. Uhvatili su me na foru, rekli su mi da ću samo komentarisati dosadašnje goste, da treba da kažem ko je meni bio najdraži. Jedva sam pristao, a  kada sam sjeo na trosjed i shvatio da su mi spremili još pitanja, nisam imao kud."

I na kraju nam recite - hoćete li se i dalje samo smješkati Ivanovim prozivkama ili je moguće da vam "prekipi" i da mu jednom i odgovorite?

"Toga je već bilo, ali je izbačeno u montaži", rekao je Bane kroz smijeh.

Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog