Njega

Namirnice iz frižidera koje su najbolje u tretmanima ljepote

Želite da vam kosa bude sjajnija, koža čistija... Otvorite frižider i pronađite namirnice koje možete upotrebiti kao kozmetička sredstva.

Izvor:Blic

1) Kokosovo ulje

Kokosovo ulje bogato je hranljivim masnim kiselinama koje su korisne na više načina.

Koristite ga kao masku za oštećenu kosu.

Nanesite malo ulja na dlanove i njima istrljajte kosu. Tako ćete zaštiti kosu po hladnom vremenu. Možete ga upotrebiti i za omekšavanje kože na tijelu, kao i za uklanjanje vodootporne šminke koja se teško skida.

Takođe, “izliječiće” i izgrickane usne. Dovoljno je da ih namažete kokosovim uljem prije spavanja, i probudićete se sa širokim osmjehom.

 2) Mlijeko

Mlijeko prirodno vlaži kožu, jer je bogato mliječnom kiselinom, koja nježno rastvara mrtvu kožu i smiruje upalu. Da biste osvježili kožu lica, i spriječili naduvenost, napunite činiju hladnim mlijekom. Umočite novi sunđer za kupanje i njime blago pritiskajte lice pet do deset minuta, stalno ga kvaseći u mlijeku.

Uklonite suvu kožu tako što ćete napuniti kadu toplom vodom, i u nju sipajte 300 ml mlijeka. U kupki lezite 15 minuta. Mlijeko je odličan lijek i ako izgorite na suncu. Umočite u hladno mlijeko mekanu krpu i stavite je na dio koji je pocrvenio. Kada se krpa osuši, to jest kad postigne sobnu temperaturu, možete je skloniti. Na taj način smanjićete bol i crvenilo kože.

3) Piling

Napravite piling od jednog zrelog avokada, kašičice morske soli, maslinovog ulja i meda.

4) Regenerator za kosu

U blender stavite polovinu avokada, dvije kašičice kokosovog ulja, dvije kašičice maslinovog ulja, pola šolje svežih kockica manga, polovinu banane. Dobijenu smjesu nanesite na kosu od korjena ka krajevima, stavite kapu za tuširanje i držite 15 minuta. Potom isperite i operite kosu šamponom.

5) Za bubuljice i urasle dlake

Isjecite komad đumbira i blago masirajte željeno mjesto pet minuta. To će pomoći da se pore otvore i unište bakterije koje izazivaju akne.

6) Jogurt za kožu oštećenu vjetrom

Za ovo vam je potreban masniji jogurt. Nanesite tanak sloj na oštećenu kožu, i ostavite da djeluje 15 minuta. Poslije ispiranja, nanesite uobičajenu vlažnu kremu.

Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog