Muzika i film

"Otpuštene" dvije članice Pussy Riot!

Nadežda Tolokonikova i Marija Aljokina izbačene iz grupe jer su se pojavile na "kapitalističkoj proslavi" sa Madonom, Joko Ono...

Izvor:Mondo
Možda je Nadežda bila "lice" grupe koja je izazvala burne reakcije javnosti, ali bend je zapravo sačinjavalo najmanje osam djevojaka. Šest njih u otvorenom pismu objavile su da Nadežda i Marija više nisu u bendu.

 "Naši nastupi su uvijek bili ilegalni, ulaznice se nisu plaćale, naša umjetnost dostupna je besplatno na Internetu. Uvijek smo se opirale 'tradicionalnoj' industriji zabave. Pošto su Nađa i Maša odlučile da krenu tim putem, one više nisu članice grupe. Neće učestvovati u nastupima, niti našem direktnom aktivizmu", saopštile su djevojke potpisane pseudonimima Garađa, Fara, Šajba, Ket, Serafima i Šumaher.

Nađa i Maša učestvovale su na svečanosti "Amnesti internešnala", a na binu ih je izvela Madona. Na koncertu su, pored njih, nastupali Joko Ono, Lorin Hil i The Flaming Lips.

Izbačene članice grupe na konferenciji za medije uoči koncerta rekle su da je Pussy Riot "od benda postao pokret otpora", i da nije važno ko čini sam bend, čime su i prije otvorenog pisma ostalih članica potvrdile da u Pussy Riot nije sve kako treba.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog