Svijet

Projekat Južni tok

U toku usaglašavanje međudržavnih sporazuma Rusije i BiH

MOSKVA - Ruska energetska kompanija "Gasprom" do kraja prvog tromjesečja ove godine potpisaće ugovor o isporuci cijevi za drugi krak morskog dijela gasovoda "Južni tok", dok je, radi realizacije gasovoda u Srbiji, u toku usaglašavanje međudržavnih sporazuma sa BiH.

izvor: Srna

Radi realizacije energetskih projekata na teritoriji Srbije, odakle treba da ide jedan krak prema Republici Srpskoj, u toku je usaglašavanje međudržavnih sporazuma sa BiH.

"Gasprom" će do kraja prvog tromesječja 2014. godine objaviti rezultate tendera za postavljanje cijevi u morskim dubinama, saopšteno je iz ove firme nakon sastanka o realizaciji projekata "Južni tok" i "Južni koridor".

Isporučilac cijevi za prvi krak morskog dijela "Južnog toka" je njemačka kompanija "Juropajp" /50 odsto ukupnog obima/ i ruska preduzeća "Objedinjena metalurška kompanija" /35 odsto/ i "Severstalj" /15 odsto/.

Ukupna suma je milijardu evra, prenio je Itar-tas.

Kako je saopštio "Gasprom", odmah poslije Bugarske i Srbije, izgradnja gasovoda na kopnu počeće u Mađarskoj u drugom tromjesečju 2015. godine.

Sada su na mađarskom dijelu u toku projektno-istraživački radovi, priprema dokumenata za teritorijalno planiranje i procjena uticaja na životnu sredinu za mađarski, slovenački i hrvatski dio.

Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog