Zdravlje

Završena besplatna obuka za dadilje

U okviru projekta “Edukacija za dadilje- siguran put do posla“ 125 žena, starosti 30-55 godina, prošlo je specjalističku obuku kroz pet ciklusa.

izvor: Frontak

Obuka se sastojala iz 20 interaktivnih radionica po ciklusu i uključivala je radionice iz sledećih oblasti: psihološko- pedagoški razvoj djece, zdravlje djece i osnove prve pomoći, čuvanje djece sa invaliditetom, prava dadilja, kodeks ponašanja za dadilje i roditelje te sigurnost djece. Obuka je počela  25. novembra 2013. godine i biće završena danas.

„Sve  podatke o „edukovanim dadiljama“, zainteresovani roditelji mogu pronaći na internet adresiwww.nadjidadilju.ba  već od ponedeljka 24. februara. Po prvi put, tim stručnjaka je izradio Program i priručnik za edukaciju dadilja, te pravnu analizu mogućnosti pokretanja biznisa i samozapošljavanja, s konkretnim preporukama za bolju regulaciju i standardizaciju ove oblasti koja trenutno nije uređena i u kojoj postoji „pravna praznina““, rekla je Tatjana Kuruzović, koordinator projekta.  

Ovaj projekat realizovan je u sklopu UNDP-ovog projekta „Jačanje lokalne demokratijeIII-LO III“koji sprovodi Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP), a koji finansira Evropska unija iz sredstava Instrumenta za pretpristupnu pomoć (IPA) u iznosu od dva miliona evra.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog