Banjalučka razglednica

Vodeni ukrasi Banjaluke - foto vodič kroz fontane

Banja Luka ima ukupno osam fontana o kojima se brine Gradska uprava, dok vodoskoci oko zgrade Vlade RS spadaju u republičku brigu.

autor: Frontal

 Juče je iz Gradske uprave Banja Luka saopšteno da su sve fontane nakon "zimskog sna" očišćene i puštene u funkciju.  

"Fontane u gradu, od danas, rade punim kapacitetom. Nekoliko proteklih dana bile se u probnom radu, kada su ekipe koje rade na održavanju gradskih fontana provjeravale stanje u kojem se nalaze njihovi instalacioni sistemi i pumpe", navedeno je na sajtu GU BL.

Banja Luku ukrašavaju fontane smještene na Trgu Krajine, Trgu palih boraca, kod zgrade Narodne skupštine RS, u Parku "Petar Kočić", na Bulevaru cara Dušana, kod Narodnog pozorišta RS, kod Medicinskog fakulteta i na kružnom toku na Zapadnom tranzitu opet rade i ukrašavaju naš grad - potvrđeno je u Odjeljenju za komunalne i stambene poslove i poslove saobraćaja.

Kako su istakli u Gradskoj urpavi fontane rade dok su pogodni vremenski uslovi, najčešće do kraja oktobra. Tekuće održavanje fontana podrazumijeva: čišćenje, pranje, čišćenje filtera, mlaznica, dodavanje sredstava protiv stvaranja algi, servisiranje pumpnih postrojenja i sl. 

Grad je poslove održavanja fontana povjerio preduzeću „Hidrokop" iz Banje Luke.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li već sada znate za koju političku partiju ili pojedinca ćete glasati na predstojećim lokalnim izborima?

Rezultati ankete
Blog