Banja Luka

Dan Evrope u duhu mladih i sporta

EU je donijela mir i napredak zemljama članicama i unaprijedila život svih njenih građana, i Unija želi da BiH i Republika Srpska budu dio nje, izjavio je danas šef banjalučke Kancelarije Delegacije EU u BiH Đulio Zani.

izvor: Srna

Otvarajući košarkaški turnir u Banjaluci, koji se održava u okviru obilježavanja Dana Evrope, Zani je ocijenio da je ovaj dan istorijski. 

On je istakao da EU pomaže u poboljšanju životnih uslova mladih, posebno kada je riječ o obrazovanju i razvoju, umjetnosti, kulturi i sportu. 

Zani je pozvao mlade da pristupe projektu EU "Erasmus", koji je namijenjen poboljšanju obrazovnih sistema evropskih zemalja, uz razmjene istraživača, studenata i profesora. 

Savjetnik gradonačelnika Banjaluke za društvene djelatnosti Ljiljana Radovanović zahvalila je specijalnom predstavniku EU u BiH Peteru Sorensenu i njegovim saradnicima što su u okviru obilježavanja Dana Evrope odabrali Banjaluku za realizaciju turnira "Evro basket 2014". 

Ona je rekla da su sport i mladi sportisti najbolji ambasadori mira. 

Radovanovićeva je naglasila da je ovakva manifestacija važna za isticanje značaja Dana pobjede nad fašizmom, jer današnje mlade generacije nemaju dovoljno saznanja o tome. 

Košarkaški turnir "Euro basket kup 2014" na Trgu Krajine održava se u okviru obilježavanja Dana Evrope. Na turniru učestvuje osam muških i dva ženska tima iz osnovnih škola sa područja Banjaluke. 

Delegacija EU u BiH i EU info centar obilježavaju 9. maj - Dan Evrope u BiH sportskim događajima, a tokom Evropske sedmice od 5. do 10. maja košarkaški turniri održani su u Mostaru i Tuzli. 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog