Banja Luka

Kastel dobija novi izgled do kraja godine

Radovi na obnovi tvrđave Kastel teku brže nego što je planirano i trenutno su u posljednjoj fazi, saopštili su iz Gradske uprave.

Izvor:ATV

„Ugovorom je predviđen završetak radova za mart 2015. godine, ali u skladu sa trenutnom situacijom i brzinom izvođenja radova, moguće je da čitav posao obnove bude završen do kraja ove godine. Što se tiče radova na cjelini dva, kulturni centar sa ljetnom scenom, trenutno je u fazi priprema tendera za izbor izvođača i nadzor nad radovima“, ističu iz Gradske uprave.

Dodaju da je za završetak prve faze cjeline devet u okviru projekta „Rekonstrukcija i revitalizacija tvrđave Kastel“ iz fondova Evropske unije odobreno 2,5 miliona evra, a do sada je utrošeno oko 80 odsto ugovorenih sredstava. Vijest da bi Kastel do kraja godine mogao biti obnovljen obradovala je Banjalučane.

„Ne mogu da vjerujem da će i kod nas nešto biti završeno prije vremena. Svaka čast izvođačima. Kastel je simbol grada i šteta što je tolike godine zapuštan“, kazao je dvadesettrogodišnji Saša Marković.

Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog