Banja Luka

Dio Banja Luke bez vode

BANJALUKA - Zbog rušenja starog mosta u Karanovcu i mosta kod "Vitaminke" u Banjaluci, bez vode je oko 25 domaćinstava u Ducipolju, te ulice Dunavska, Moravske i Jadranska, saopšteno je iz "Vodovoda".

Izvor: Srna

U ovom preduzeću ističu da je u toku osposobljavanje privremenih rješenja, pa se uspostavljanje vodosnabdijevanja očekuje u toku dana.

Od juče iz sistema vodosnabdijevanja isključen je vodovod "Subotica", tako da seoska domaćinstva koja mu gravitiraju nemaju vodu.

Iz "Vodovoda" poručuju da je u toku noći, zbog porasta nivoa Vrbasa, došlo do naglog porasta mutnoće rijeke, kao i da se smanjuju količine vode prema gradu da bi se održao kvalitetan rad postrojenja na izvorištu Novoselija.

"Ako dođe do daljeg porasta nivoa i mutnoće Vrbasa, smanjiće se količine isporučene vode. Osnovni cilj u ovakvim uslovima je da se održi mreža pod pritiskom kako se ne bi ugrozio kvalitet vode na mreži, što se za sada uspješno ostvaruje", navode u "Vodovodu".

Prekinut željeznički saobraćaj

Željeznički saobraćaj u Republici Srpskoj je u potpunom prekidu, a Javno preduzeće "Željeznice Republike Srpske" preduzima sve mjere zaštite ljudi i imovine.

Zbog prekida u snabdijevanju električnom energijom nema kontakta sa željezničkom stanicom Doboj, a komunikacija sa željezničkom stanicom Banjaluka je otežana.

Dovoljne zalihe hrane

Direktor Robnih rezervi Republike Srpske Dragan Vučković izjavio je danas da ovo preduzeće raspolaže dovoljnim količinama hrane i da je sve resurse stavilo na raspolaganje ugroženim područjima u Srpskoj.
Vučković je naveo da problem predstavlja komunikacija sa ugroženim područjima.

"Hranu smo dostavili na područje opštine Bratunac, 25.000 konzervi hrane noćas je dostavljeno Doboju, 3.600 konzervi hrane dostavljeno je i Kotor-Varošu", rekao je Vučković Srni.

On je naveo da je sa banjalučkim pekarima dogovorena dostava hljeba ugroženim područjima.

"Sa Helikopterskim servisom pokušavamo da dostavimo neophodne namirnice stanovništvu ugroženih područja. U stalnom smo kontaktu sa Vladom Srpske i načelnicima opština sa kojima planiramo distribuciju hrane", rekao je Vučković.

On je naglasio da se na ugrožena područja dostavlja i voda.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog