Zdravlje

Namirnicama protiv ujeda komaraca

S obzirom da nam prijeti najezda komaraca, pogledajte na koje sve načine možete da se borite sa ujedima ovih krvopija. Mnoge stvari sigurno imate u kući, a da niste ni znali da mogu da vam pomognu kod nepodnošljivog svraba.

izvor: B92

Kora od banane

Ovo je jedan od načina kako da se izborite sa svrabom nakon ujeda. Kada pojedete bananu, protrljajte unutrašnju stranu kore na dio kože gdje vas je komarac ujeo.

Soda bikarbona i voda

Pomiješajte sodu bikarbonu sa vodom i namažite dio tijela gdje vas je ujeo komarac. Pustite da se smjesa osuši, a nakon desetak minuta isperite.

Topla kašika

Brzo rješenje je takođe i topla kašika koju ćete zagrijati pod mlazom tople vode. Vodite račina da voda ne bude prevruća, jer ćete se opeći.

Čaj

Nakon što se popili šoljicu prijatnog zelenog ili crnog čaja, pokupite listove čaja, stavite u salvetu i zatim na kožu. Lišće čaja će neutralisati nesnosni svrab.

Jabukovo sirće

Jabukovo sirće je sjajno iz više razloga – ubrzava metabolizam, čini kosu sjajnijom i spriječava svrab kože nakon ujeda komarca. Umočite vatu u sirće i premažite dio tijela koji vas svrbi.

Selotejp

Ovo će vas možda iznenaditi, ali i selotejp može da pomogne u ovakvim situacijama. Isijecite dio selotejpa i stavite ga na ujedno mjesto, a lijepak iz njega će smanjiti svrab, a takođe će vas spriječiti da se češete i napravite ranu.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog