Banja Luka

Prodaja majica Noć muzeja u humanitarne svrhe

U Muzeju savremene umjetnosti RS od danas mogu da se kupe majice sa logom ovogodišnje Noći muzeja po cijeni od 10 konvertibilnih maraka, a sav prihod od prodaje biće proslijeđen u humanitarne svrhe za pomoć stanovništvu koje je pogođeno nedavnim katastrofalnim poplavama.


"Obzirom da je vizuelni identitet Noći muzeja, koja je trebalo da se održi 17. maja 2014. godine, već bio izrađen, a manifestacija odložena usljed stupanja na snagu vanredne situacije u Republici Srpskoj, odlučili smo da umjesto dijeljenja ovih popularnih majica iskoristimo priliku da se na još jedan način solidarišemo sa ugroženima stanovništvom. Takođe, ova akcija je i simboličan vid obilježavanja Noć muzeja i Međunarodnog  dana muzeja", istakli su u MSU RS. 

Nemanja Mićević, dizajner Muzeja savremene umjetnosti Republike Srpske, osmislio je dva rješenja majica. Jedno je vođeno smjernicama zvaničnog vizuelnog identita Evropske noći muzeja,  koja je ove godine obilježila 10 godina postojanja. 

Inspiracija za drugi dizajn proistekla je iz ostvarenja polaznika Škole crtanja i slikanja „Dragaš“, koji su učestvovali na Radionici stop animacije u Muzeju savremene umjetnosti Republike Srpske od 23. do 25. aprila 2014. godine. Dio njihovih crteža, skica i ideja, koje su tom prilikom nastale,  našao se na ovom rješenju za majice. 

Takođe, zajedno sa moderatorima radionice, umjetnicima Miodragom Manojlovićem i Renatom Rakićem, oni su kreirali i reklamni video Muzeja savremene umjetnosti RS za ovogodišnju Noć muzeja. Udruživanje ovih kreativnih ideja sa zamislima našeg dizajnera, jedan je od načina kojima Muzej savremene umjetnosti RS podstiče i promoviše „mlade talente“.

izvor: Frontal

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog