Muzika i film

Jedan od najboljih koncertnih sastava Hurts na glavnoj bini Exit festivala

Jedan od najboljih koncertnih sastava, magnetični Hurts, nastupiće na glavnoj bini Exit festivala u nedjelju, 13. jula i zajedno sa grupom Suede prirediće savršeno nedjeljno veče na Petrovaradinskoj tvrđavi.

izvor: Frontal

Publika Exit-a može očekivati nezaboravni koncert jer su Hurtsi svoj kultni status zaslužili upravo svojim živim festivalskim nastupima. 

Njihovi koncerti poznati su po jedinstvenoj audio vizuelnoj estetici prožetoj hitovima kojima su osvojili svjetske top liste, kao što su Wonderful Life, Miracle, Somebody To Die For, Stay, Sunday. Pažnju svjetskih medija privukli su i duetom sa pop divom Kajli Minog (Devotion), kao i najpopularnijom obradom njenog hita Confide in Me. 

Hurts su postali poseban fenomen u savremenoj kulturi pošto su izbrisali granice ustaljenih muzičkih žanrova, stvarajući svoju jedinstvenu stilsku fuziju, pa su pored pop rock publike osvojili i elektronsku scenu saradnjom sa Calvin Harrisom i hitom Under Control.

Hurts svjetsku popularnost dostižu već sa svojim prvim albumom ‘Happiness’ iz 2010. godine, koji je bio visoko pozicioniran na top listama najboljih albuma u Velikoj Britaniji, Njemačkoj, Austriji, Švajcarskoj, Poljskoj, Finskoj, kao i u Srbiji i regionu. Vodeći singl sa albuma, Wonderful Life, postao je jedan od najpopularnijih singlova na radio stanicama širom svijeta, dostigavši 20 miliona pregleda na Youtube kanalu benda.

Ubrzo su usljedile i mnogobrojne muzičke nagrade i nominacije, među kojima su i NME nagrade za najbolji novi sastav i najbolji video (‘Sunday’), Virgin nagrada za najbolji sastav, MTV, ECHO, BAMBI nagrade i mnoge druge. 

2013. izlazi novi album Exile koji je ušao u top 10 liste širom zemaljske kugle. 

Domaća publika imaće priliku da prvi put čuje hitove ‘Miracle’ i ‘Somebody to Die For’ uživo upravo na Exit-u 13. jula na Petrovaradinskoj tvrđavi.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog