Zanimljivosti

Ko se šali na račun Britanaca, ako ne Pajtonovci

S ozbirom na to da pred Svjetsko prvenstvo u fudbalu, koje u četvrtak počinje u Brazilu, engleska reprezentacija i dalje nema svoju zvaničnu himnu, humoristička družina Monti Pajton izdala je svoju, nezvaničnu pjesmu za taj događaj.

Legendarni britanski komičari, koji će idućeg mjeseca održati seriju nastupa u londonskoj O2 Areni, snimili su novu verziju svog starog hita "Always Look on the Bright Side of Life", sa nešto izmenjenim tekstom u kojem na vedar način predviđaju rano ispadanje engleskog tima iz takmičenja.

"Kada ste na Svjetskom prvenstvu, sva očekivanja su velika i svi žele da njihov tim pobijedi. A kada vas oni iznevjere i vrate se kući, tada je vrijeme za ovu smiješnu pjesmu", pjevaju Montipajtonovci.

Ovo nije prvi put da se pjesma koristi za neku sportsku manifestaciju. Napisana za finalnu scenu filma "Žitije Brajanovo" iz 1979, popularna numera je izvedena i tokom svečanog zatvaranja Olimpijskih igara 2012. u Londonu.

Pjesma, već dostupna na iTunes-u, biće objavljena 30. juna na albumu "Monty Python's Total Rubbish", koji će biti kompilacija svih hitova popularne družine.

Izvor:B92
Komentari
Twitter
Anketa

Koliko puta sedmično imate ručak sa mesom?

Rezultati ankete
Blog