Muzika i film

Svjetski poznati bendovi na ovogodišnjem Demofestu i besplatan taxi prevoz

Ovogodišnje izdanje Jelen Demofesta biće centar muzičkih dešavanja u regionu tako što će tokom revijalnog programa na Kastelu nastupiti dva dobro poznata svjetska benda.

U gradu na Vrbasu 17. jula nastupiće čuveni njemački bend Guano Apes, a osim njih te noći u revijalnom programu publiku će zabavljati Banjalučanima dobro poznat bend, Hladno pivo. Drugo veče Demofesta publiku će na noge dići Eyesburn, te jedan je od rijetkih rege muzičara koji su tu od samog nastanka ovog žanra, Max Romeo. Treća noć Demofesta rezervisana je za Damira Urbana koji će svirati uz, za sada, tajnog svjetski poznatog izvođača.

Takođe, na spisku headlinera nalaze se i prošlogodišnji pobjednici Jelen Demofesta, bend M.O.R.T. iz Hrvatske, Makedonci Smoke Shakers i slovenački sastav Kontradikshn, a oni će zaokružiti do sada najjači revijalni program Jelen Demofesta.

Jelen pivo, najveći prijatelj banjalučke muzičke manifestacije, ove godine će tokom trajanja festivala sprovesti i kampanju o neophodnosti odustajanja od vožnje nakon konzumacije alkohola. 

“Jelen pivo će za sve posjetioce osigurati besplatan taksi prevoz u periodu od 1 do 4 ujutru za sve tri večeri festivala. Nakon dobre zabave uz Demofest i naravno Jelen pivo, jako je važno sigurno stići kući”, najavio je predstavnik Jelen piva Zlatko Nojkov.

Brankica Janković, direktorica festivala rekla je da su i ove godine jako nezadovoljni podrškom grada, koji je u suštini ovom već tradicionalnom festival okrenuo leđa. 

“Nama grad svaki put pomogne u tom infrastrukturnom smislu, da kažem dobijemo Kastel, ali vi znate da to dobijaju i drugi. To nije neki luksuz koji je samo za nas. Što se tiče podrške Vlade, oni nas ne razmatraju, mi nismo ni na kakvom spisku, ne postoji budžet za nas. Tako da smo mi prestali da apliciramo”, objasnila je jankovićeva, te dodala da vjeruje da je Demofest, nakon svega što je uradio, zaslužio podršku institucija. 

Uskoro, preciznije 18. juna, biće otkrivena i takmičarska lista 35 demo bendova, koje je između 457 prijavljenih odabrao osmočlani žiri. 

Pored svega navedenog, posjetioce očekuje i gust raspored dnevnih dešavanja, koja će biti vezana za muziku, strip, fotografiju, književnost i tako dalje, a detaljan program biće ubrzo saopšten.

Na kraju, ne treba zaboraviti ni još jednu važnu činjenicu – ulaz na sve programiske sadržaje Jelen Demofesta je besplatan.

izvor: Frontal
Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog